Maandag 15 maart 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) ThiemeĀ i, gepubliceerd op maandag 15 maart 2010.

Het weblog Sargasso heeft het plan opgevat om een 25 puntenlijst op te stellen van onderwerpen waaraan een progressieve coalitie prioriteit zou moeten besteden.

Even helemaal los van de vraag of wij zouden moeten deelnemen aan een dergelijke coalitie, zou het een goed plan zijn wanneer politieke partijen meer aandacht aan dieren, natuur en milieu zouden besteden.

Alle reden dus om te zorgen dat er genoeg onderwerpen op de lijst komen die daarmee samenhangen. Heb je suggesties, je kunt ze hier kwijt.

Ik krijg veel positieve reacties op het verslag van ons werkbezoek aan de Oostvaardersplassen. Lees mijn weblog van 14 maart jl..

Belangrijke gebeurtenissen werpen hun schaduwen vooruit. In het Agrarisch Dagblad wordt geconstateerd dat de landbouw in de Kamer aan invloed in gaat boeten, omdat een aantal belangenbehartigers van de landbouw niet meer terug zal komen.

Annie Schreijer-Pierik (CDA), Bas van der Vlies (SGP), Harm Evert Waalkens (PvdA): ze zullen er niet meer bij zijn na 9 juni. Annie Schreijer ziet zelfs het spookbeeld opdoemen dat het CDA weleens de 4e partij zou kunnen worden en geeft aan dat mede aan het aanblijven van Balkenende te wijten.

Janneke Snijder van de VVD wil nog wel een keer, maar stond vorige keer al in de gevarenzone en verschilt fundamenteel van mening met Mark Rutte over het afschaffen van de vee-industrie. Maar de VVD liet al 2006 onderzoek doen hoeveel stemmen die partij aan de PvdD kwijtraakte (10.000) en Maurice de hond becijferde dat er 200.000 VVD kiezers zijn die serieus overwegen Partij voor de Dieren te kiezen. De sociaal liberalen die vinden dat de VVD te weinig voor dieren, natuur en milieu doet. Dat kon het ook voor Janneke Snijder weleens moeilijk gaan maken.

De landbouw isin de afgelopen decennia aan de rand van de afgrond gebracht, door de traditionele landbouwpartijen.

Steeds meer boeren komen erachter dat de politiek en de banken ze in een onmogelijke positie hebben gebracht En steeds meer boeren zullen erachter komen dat hun echte bondgenoten bij de Partij voor de Dieren zitten en dat hun oude vrienden zich hebben ontwikkeld tot hun nieuwe vijanden.

Tot morgen!