Donderdag 11 maart 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op donderdag 11 maart 2010.

Het debat over het glossy magazine “Gerda” (een paard zou ervan blozen) is zojuist afgelopen. Op kosten van de belastingbetaler is er 400.000 euro in het blad gestopt waarin de persoon Gerda en haar beleid worden verheerlijkt. Dit is in strijd met de regels voor overheidscommunicatie.

Het is beschamend om te zien hoezeer CDA bewindslieden erin slagen om gemaakte fouten niet ruiterlijk te erkennen en consequenties te verbinden aan gemaakte fouten. Of dat nu gaat om het over de balk gooien van bijna een miljoen euro belastinggeld (naast de 400.000 euro voor de “Gerda” wordt er ook nog eens 500.000 euro voor een LNV-Eftelinguitje uitgegeven) of om de blunders bij de Q-koorts aanpak die grote aantallen gezonde drachtige geiten het leven kostten. Zo blijft Gerda Verburg in de Glossy “Gerda” stug volhouden dat er een paradijselijke situatie is op het Nederlandse platteland die hooguit wat verstoord is door de Q-koorts.

Dit is wat voormalig LNV voorlichters Kruithof en Gravendaal vinden van het Glossy project: klik hier.

Nu ze mijn, breed gedragen (PvdA, SP, VVD, PVV, GroenLinks, D66, Verdonk), motie van treurnis aan de rijbroek kreeg, zou de minister zich echt weleens af moeten gaan vragen of ze nog geschikt is voor dit ambt. En als zij geen consequenties trekt , is het te hopen dat de kiezer dat wel doet op 9 juni. Lees hier mijn bijdrage.