Dinsdag 9 maart 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op dinsdag 9 maart 2010.

In 2006 trok het CDA voor de verkiezingscampagne een budget uit van naar schatting tussen de 1,5 en 2 miljoen Euro. Dit jaar start de campagne wel heel vroeg, met de distributie van 830.000 glossy magazines met de veelbetekenende naam ‘Gerda’. En wie nu denkt aan het lied ‘wie gaat dat betalen, zoete lieve Gerritje’ of wie zich afvraagt of daarmee niet een te groot deel van het CDA verkiezingsbudget in een keer wordt weggeblazen…. die kan ik geruststellen. De Glossy wordt namelijk door ons allemaal betaald. Uit het budget van het ministerie van LNV. Je moet maar durven !

Ik heb een spoeddebat aangevraagd, gesteund door vrijwel de hele kamer.

Vandaag heb ik mondelinge vragen aan minister Verburg gesteld over het overmatige gebruik van antibiotica in de vee-industrie. Klik hier voor mijn bijdrage. Nu schrijft de NRC vandaag dat de groep antibiotica "cefalosporinen" die massaal gebruikt wordt in de pluiveehouderij, al een tijd op de verbodslijst staat. Morgen dus maar maar weer een spoeddebat aanvragen.

Op Vlieland wordt intensief jacht gemaakt op de vier vossen die daar nog zouden huizen. Ons kersverse Apeldoornse gemeenteraadslid Harry Voss stuitte afgelopen weekend op groepen jagers en een Belgische mevrouw met aardhondjes, dieren die zijn afgericht om jonge vossen uit hun burchten te slepen of een ondergronds gevecht aan te gaan met de moedervos. Komen de welpjes uit de burcht, dan worden ze door de jagers doodgeknuppeld, omdat jagers het zonde vinden er munitie aan te verspillen.

Hierbij een foto-impressie van de jacht.

Overigens is de nieuwe burgemeester van Vlieland, Yorick Haan een dierenbeschermer, zeer benieuwd hoe groot zijn invloed zal kunnen zijn!

Tot morgen!