Donderdag 11 februari 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op donderdag 11 februari 2010.

Bij een Gelderse veehouder heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) gisteren 17 verwaarloosde runderen in bewaring genomen. De dieren stonden in een laag van hun eigen uitwerpselen, hadden een slechte conditie en konden niet beschikken over water. Er zijn nog 29 runderen op het bedrijf, die wel in goede conditie zijn. De AID blijft de komende periode toezien op de verzorging van dieren. Het is niet de eerste keer dat de veehouder de fout in gaat. Ondanks eerdere controles van de AID dit jaar, stelde een dierenarts vast dat het welzijn van de runderen op het bedrijf was verslechterd. Op dit moment behandelen we een wet voor hogere straffen voor dierenverwaarlozing en mishandeling.

Mijn fractie pleit voor een levenslang houdverbod voor dierhouders die herhaaldelijk dieren verwaarlozen en ik heb vorige week een amendement ingediend op de wetswijziging voor hogere straffen om dit mogelijk te maken. Ik heb uiteraard een meerderheid in de Tweede Kamer nodig om het ook echt voor elkaar te krijgen.

Dit weekend weer veel activiteiten in de gemeenten waar we meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Een greep:

Apeldoorn: Op zaterdag 13 februari staan we in Apeldoorn op het Raadhuisplein met een stand

Den Haag: zondag 14 februari om 15.00 uur wordt de klimaatfilm ‘Meat the Truth’ vertoond in het ecologisch woon/werkpand De Grote Pyr aan de Waldeck Pyrmontkade in Den Haag. Klik hier voor meer info

Leiden: zondag 14 februari is er een Lijsttrekkersdebat in de Leidse Waag, Aalmarkt 21 Leiden om 14.00 uur.

Tot morgen!