Donderdag 4 februari 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op donderdag 4 februari 2010.

Vandaag debat gehad over zwaardere straffen bij dierenmishandeling. Mevrouw Van Toorenburg van de CDA-fractie liep helemaal vast bij mijn vraag of ze vond dat eventuele onverdoofde castratie van honden of katten als dierenmishandeling gezien zou moeten worden. Ze voelde natuurlijk direct aan dat de vraag ook ging over het onverdoofd castreren van biggen en bleef daarom als een kat om de hete brei draaien. “Het ligt er maar aan hoe je dierenmishandeling bekijkt… U vindt onverdoofd castreren misschien dierenmishandeling, maar daar kan ook anders naar gekeken worden.....U zegt dat onverdoofd castreren van katten en honden in het algemeen wordt gezien als dierenmishandeling, maar dat zijn uw woorden. Het kan ook vanuit een ander perspectief bekeken worden wellicht... enz enz”

Precies hetzelfde verhaal als bij de discussie rond het verbod op sex met dieren: waarom de seksuele integriteit van dieren wel beschermd mag worden tegen ‘ontuchtige handelingen’ van de 'viezeriken', maar niet tegen seksuele handelingen in de bio-industrie (zoals castreren van biggen, aftrekken van paarden voor het verkrijgen van sperma die door middel van kunstmatige inseminatie bij de merrie in de vawordt ingebracht).

Lees hier mijn debatbijdrage.

Mooie column van prof. Katan in NRC zaterdag. Hij kondigt een initiatief van de zuivelindustrie aan om melkvetten gezond te laten verklaren. Lees hier “hoe melkvet gezond wordt”

Er komt volgende maand weer een nieuwe indoctrinatiecampagne van de zuivelindustrie die vertelt dat ‘je lijf schreeuwt om zuivel’, terwijl het natuurlijk in werkelijkheid de kalfjes zijn die schreeuwen om zuivel.

Tenslotte nog even een voorspelbare reactie op mijn Kamervragen over de idiotie van mensen om een witbuikegel als handtasaccessoire te kopen. Ik stelde deze vragen die inmiddels door de minister beantwoord zijn.

Prompt kwam er een badinerend stukje in NRC over dat de problemen van witbuikegels gelukkig wel mee blijken te vallen en HP/de Tijd deed dat vandaag nog even dunnetjes over. Journalisten vinden vooral onze vissenkommoties en vragen over witbuikegels interessant. Meer dan al het andere wat we doen. Drie keer raden waarom;-)

Zie ook:

http://dieren.tweedehands.net/knaagdieren/handtamme-witbuikegel.html

http://www.marktplaats.nl/index.php?sref=http%3A//www.google.nl/search%3Fhl%3Dnl%26rlz%3D1W1GPEA_nl%26q%3Dwitbuikegel%26start%3D10%26sa%3DN&url=http%3A//dieren.marktplaats.nl/overige-dieren/310278682-witbuikegel.html%3Fxref%3D1

http://www.dierenaanbod.nl/classified.php?catid=11&subcatid=70&adid=3802