Genoei met cijfers

Met dank overgenomen van H. (Helma) Neppérus i, gepubliceerd op donderdag 26 november 2009.

Het jokkebrokken lijkt in te zijn. Jarenlang is ons verteld dat het klimaat snel verandert en nu moeten daar toch vraagtekens bij worden gezet. In discussies heb ik altijd gezegd, dat ik afga op de gegevens van officiële weerinstituten en die gaven aan, dat de temperatuur meer dan gemiddeld stijgt. Afgelopen weekend bleek dat daar een vraag teken bij moet worden gezet. Het gerenommeerde Engelse instituut blijkt e-mails met standpunten daarin, die hun niet uitkwamen, te hebben verwijderd, grafieken te hebben bijgesteld en er werden zelfs medewerkers de mond gesnoerd. Dinsdag heb ik in de Kamer om een brief van minister Cramer gevraagd waarin ze moet beantwoorden of ze hiervan al eerder wist, hoe het zit bij ons eigen KNMI en of ze vindt dat er met cijfers is gemanipuleerd.

Het antwoord las ik daarna eigenlijk op haar weblog, al wacht ik het officiële antwoord nog af. Het is allemaal niet waar en het is een schande dat er hackers zijn geweest die sites kraakten. Die hackers zijn criminelen, aldus minister Cramer. Tja, onze minister is over de vroegere diefstal op het ministerie van Economische Zaken van gegevens over kernenergie, wel eens milder geweest. De Belastingdienst gebruikt bovendien juist deze maanden gegevens , die zijn gestolen, om extra aanslagen op te leggen aan mensen die bankrekeningen verzwegen. Kortom het meten met twee maten is in. Vanavond werd duidelijk, dat ook het officiële Nieuw- Zeelandse weerinstituut met grafieken heeft gerommeld.

Hoe nu verder? Ik hoop dat de minister de zaak echt gaat uitzoeken, daar heeft de Nederlandse belastingbetaler recht op.