Waarom Idols een goed programma is (+ stem op Nikki)

Met dank overgenomen van B. (Boris) van der HamĀ i, gepubliceerd op maandag 25 februari 2008.

Bijna elke avond ben ik weg van huis. Maar zaterdagavond is meestal vrij. Dan ben ik het liefste thuis. Op de bank. En dan kijk ik het liefste Idols. Tussen het geweld van de reallifesoaps, neuspeuterende gouden kooi-bewoners, gaat Idols over jonge mensen die echt wat kunnen presteren. En ze worden steeds beter. Ook de jury vind ik goed. Ze zijn kritisch en precies, vaak tegen de stroom van de dunne populariteit in. Ik heb zelf vier jaar op de meeste klassiek vormende toneelschool van Nederland gezeten (in Maastricht) en herken de ambachtelijke wijze waarop de kandidaten terugkoppeling krijgen. Dat is goed voor de kandidaten, maar ik denk dat ook kijkers er meer bewust door gaan kijken en luisteren.

De afgelopen weken zijn die adviezen haast niet meer nodig. Inmiddels zijn Paulien, Charlene en Nigel afgevallen, en dat waren al hele goede zangers. Overgebleven zijn Nikki en Nathalie. Een droomfinale, want ze zijn beiden echt heel goed. Nathalie was twee weken geleden ijzersterk met 'He Big Spender'.

Nikki heeft echter mijn voorkeur. Hoe zij 'Climb every mountain' zong! Mooist vond ik 'Afscheid' van Volumia. Haar uitvoering staat hieronder.

Kortom: stem op Nikki!