83/226/EGKS: Besluit van de Vertegenwoordigers van de Regeringen der lidstaten van de EGKS, in het kader van de Raad bijeen, van 18 april 1983 tot vaststelling van maxima en instelling van een gemeenschappelijk toezicht op de invoer van bepaalde goederen uit Joegoslavië (1983)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit was geldig van 1 april 1983 tot 31 december 1983.

2.

Kerngegevens

officiële titel

83/226/EGKS: Besluit van de Vertegenwoordigers van de Regeringen der Lid-Staten van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, in het kader van de Raad bijeen, van 18 april 1983 tot vaststelling van maxima en instelling van een communautair toezicht op de invoer van bepaalde goederen van oorsprong uit Joegoslavië (1983)

officiële Engelstalige titel

83/226/ECSC: Decision of the representatives of the Governments of the Member States of the European Coal and Steel Community, meeting within the Council of 18 April 1983 establishing ceilings and Community supervision for imports of certain goods originating in Yugoslavia (1983)
 
Rechtsinstrument Besluit
Celex-nummer i 41983D0226

3.

Key dates

Document 18-04-1983
Bekendmaking in Publicatieblad 13-05-1983; PB L 126 p. 12-17
Inwerkingtreding 01-04-1983; Toepassing zie art 1
Einde geldigheid 31-12-1983; zie art. 1

4.

Wettekst

Avis juridique important

|

5.

41983D0226

83/226/EGKS: Besluit van de Vertegenwoordigers van de Regeringen der Lid-Staten van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, in het kader van de Raad bijeen, van 18 april 1983 tot vaststelling van maxima en instelling van een communautair toezicht op de invoer van bepaalde goederen van oorsprong uit Joegoslavië (1983)

Publicatieblad Nr. L 126 van 13/05/1983 blz. 0012 - 0017

++++

BESLUIT VAN DE VERTEGENWOORDIGERS VAN DE REGERINGEN DER LID-STATEN VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAP VOOR KOLEN EN STAAL , IN HET KADER VAN DE RAAD BIJEEN ,

van 18 april 1983

tot vaststelling van maxima en instelling van een communautair toezicht op de invoer van bepaalde goederen van oorsprong uit Joegoslavië ( 1983 )

( 83/226/EGKS )

DE VERTEGENWOORDIGERS VAN DE REGERINGEN DER LID-STATEN VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAP VOOR KOLEN EN STAAL , IN HET KADER VAN DE RAAD BIJEEN ,

In overleg met de Commissie ,

BESLUITEN :

Artikel 1

1 . Van 1 april tot en met 31 december 1983 gelden voor de invoer van bepaalde produkten van oorsprong uit Joegoslavië en genoemd in artikel 3 van de Overeenkomst tussen de Lid-Staten van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal enerzijds , en de Socialistische Federatieve Republiek Joegoslavië ( 1 ) anderzijds , jaarlijkse maxima en een communautair toezicht . Voor het jaar 1983 worden deze maxima " pro rata temporis " toegepast .

De omschrijving van de in de eerste alinea bedoelde goederen , de tarief - en statistiekposten en de hoogte van de maxima zijn in de bijlage van dit besluit aangegeven .

2 . De afboekingen op de maxima geschieden naar gelang de goederen bij de douane ten invoer in het vrije verkeer worden aangegeven , vergezeld van een certificaat inzake goederenverkeer conform de bepalingen van Protocol nr . 3 van de Samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap en de Socialistische Federatieve Republiek Joegoslavië ( 2 ) .

Een goed kan slechts op het maximum worden afgeboekt , indien het certificaat inzake goederenverkeer wordt overgelegd voor de datum waarop de heffing van de invoerrechten opnieuw wordt ingesteld .

De mate waarin van de maxima gebruik is gemaakt , wordt op het niveau van de Gemeenschap vastgesteld aan de hand van de invoer welke onder de in de voorgaande alinea's bepaalde voorwaarden wordt afgeboekt .

De Lid-Staten stellen de Commissie op gezette tijden in kennis van de op bovengenoemde wijze verrichte invoer ; deze inlichtingen worden verstrekt onder de in lid 4 bepaalde voorwaarden .

3 . Zodra de maxima op het niveau van de Gemeenschap zijn bereikt , kunnen de Lid-Staten op elk tijdstip , op verzoek van één van deze Staten of van de Commissie en voor de hele Gemeenschap , de heffing van de ten opzichte van derde landen geldende douanerechten weder instellen .

In het geval van een zodanige wederinstelling stelt Griekenland de heffing van de douanerechten die het op het betrokken tijdstip ten opzichte van derde landen toepast , opnieuw in .

In het kader van de voorafgaande bepalingen , coordineert de Commissie de procedures tot wederinstelling van de ten opzichte van derde landen geldende douanerechten , met name door de gemeenschappelijke datum mede te delen voor de gehele Gemeenschap , die rechtstreeks van toepassing is in elke Lid-Staat . Deze mededeling wordt bekendgemaakt in het Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen .

4 . De Lid-Staten stellen de Commissie uiterlijk op de vijftiende dag van iedere maand in kennis van de overzichten van de afboekingen die in de loop van de voorafgaande maand zijn verricht . Op verzoek van de Commissie worden de overzichten van de afboekingen om de tien dagen voorgelegd , waarbij deze overzichten binnen vijf vrije dagen na het verstrijken van iedere periode van tien dagen moeten worden toegezonden .

Artikel 2

De invoer van de in de bijlage bedoelde goederen van oorsprong uit Joegoslavië waarvoor het bedrag van...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

6.

Origineel voorstel

 

7.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

8.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

9.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.