Vakantie in zicht

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op vrijdag 10 juli 2009.

De eerste week van het zomerreces zit er al weer bijna op. Het is een typische overgangsweek. Nog wat ‘Kamerwerk’ afmaken, en klusjes thuis doen.

In groep 7 van de Eben-Haezerschool in Boskoop mocht ik aan het begin van het reces wat vertellen over het werk in de Tweede Kamer. Wat een leuke, enthousiaste klas! De kinderen hadden talloze vragen. Aan het eind hebben we nog een heus debatje gevoerd over de vraag of de maximumsnelheid op de snelweg niet omhoog kan naar 140 km. De meerderheid was er niet voor - te gevaarlijk, slecht voor het milieu -, maar de juf voelde wel wat voor sneller rijden…

Gisteren had ik in Den Haag nog een gesprek met een drietal wethouders over de toekomstige rechtspositie van politieke ambtsdragers, zoals wethouders, ministers, kamerleden. De regeling voor vertrekkende politici wordt versoberd: kortere wachtgeldperiode, uitdrukkelijke sollicitatieplicht, etc. Daar was alle begrip en steun voor. Wel vroegen de wethouders terecht aandacht voor een goede overgangsregeling voor oudere, zittende wethouders.

Zo langzamerhand gaan we de koffers pakken voor onze Ouddorpvakantie. Altijd weer heerlijk om naar Goeree-Overflakkee te gaan. Van de zonneschijn genieten of uitwaaien.. Na ‘Ouddorp’ staan er nog een paar dagen Rome op het programma. Dat is weer een heel andere wereld…

Op reis gaat er natuurlijk ook het nodige ‘leesvoer’ mee. In ieder geval gaan “Het gereformeerde geheugen” en de “Nachttrein naar Lissabon” dit jaar in de koffer. Ook weer verschillende werelden!

Voorlopig even geen nieuwe blogs. Ik hoop mijn eerstvolgende bijdrage te leveren in de week van 9 augustus D.V., als het internationale gezinscongres in Amsterdam wordt gehouden.

Een goede vakantieperiode toegewenst!