Vreemd verwijt

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 18 juni 2009.

Wat kan Nederland bijdragen aan de verbetering van de mensenrechten in China? Daarover ging het vanmorgen in een debat met minister van Buitenlandse Zaken Verhagen. Als SGP-fractie waarderen wij de inzet van de minister in het aankaarten van misstanden in China. Zo’n misstand is het één-kind-beleid dat in China geldt, wat gepaard gaat met gedwongen sterilisaties en abortussen.

Bijzondere aandacht is ook op zijn plaats voor geloofsvervolging in China. Opnieuw heb ik daarom de benarde positie van de huiskerken aan de orde gesteld. Daarover had ik nog een aanvaring met PvdA-er Van Dam.

Hij vond het maar niets dat er speciale aandacht uitging naar de positie van christenen. Ik heb daartegenover aangegeven dat het juist zorgelijk is hoe weinig er bij een partij als de PvdA oog is voor geloofsvervolging. Het wordt vooral als een zaak voor ‘gelovigen’ zelf gezien om daarvoor op te komen. En als je dat dan doet, krijg je vervolgens nog het verwijt zo eenzijdig voor christenen op te komen! Een vreemd verwijt!