Van der Staaij - SGP: Europese verkiezingen en Calvijnherdenking

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op zaterdag 30 mei 2009.

Vrijdagavond was ik in Ede te gast bij een verkiezingsbijeenkomst in het kader van de verkiezingen. Het was een gevarieerde bijeenkomst waarin helder werd neergezet dat het belangrijk is om te gaan stemmen voor het Europees Parlement i, en de stem uit te brengen op de lijst van de ChristenUnie-SGP. De aanwezige kandidaten, waaronder lijsttrekker Peter van Dalen i en nummer 2 Bas Belder, hielden een sterk en gepassioneerd betoog, waarin het “samenwerking ja, superstaat nee” concreet handen en voeten kreeg.

Voorafgaand aan deze avond kon ik nog even een vorkje meeprikken bij de barbecue van een aantal SGP-jongeren in Uddel en omgeving. Zij hadden een leuke, informele activiteit op touw gezet.

Vanavond kon ik opnieuw mijn vleesconsumptie beperkt houden. Deze keer moest ik al snel een barbecue in familiekring verlaten om af te reizen naar de nationale herdenkingsbijeenkomst 500 jaar Calvijn. Je zou denken dat Calvijn onder de Nederlandse bevolking meer leeft dan de Europese verkiezingen! De Grote Kerk in Dordrecht zit afgeladen vol en het einde van de herdenkingsactiviteiten is nog niet in zicht. Daarentegen las ik vanmorgen berichten dat heel veel mensen de aandacht voor de Europese verkiezingen al behoorlijk beu zijn…

Naast allerlei toespraken en fraaie muziekmomenten, vond er vanavond bij de Calvijnbijeenkomst ook een prijsuitreiking plaats door minister-president Balkenende aan de winnaars van een opstelwedstrijd voor jongeren. Ik vond het leuk om bij het koffiedrinken ook even met de winnaars Eirene Kapteijns (11) en Marije van Braak (14) te spreken. Want die ministers spreek ik als kamerlid wel vaker, maar deze prijswinnaars niet!