Gesprekken en Obadjaberaad

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 2 april 2009.

De Tweede Kamer kent naast de grote vergaderzalen, allerlei kleinere zaaltjes die gebruikt kunnen worden voor het voeren van allerlei gesprekken met vertegenwoordigers van organisaties, individuele burgers, enzovoort. Vaak begin ik de vergaderdag met een gesprek. Vanmorgen heb ik met een rechercheur gesproken, die een aardig inkijkje gaf vanuit de praktijk van de opsporingswerk. Zo’n inkleuring is heel nuttig voor een goede meningsvorming!

Een tweede gesprek vandaag ging over de aandacht voor gehandicapten in het beleid van ontwikkelingssamenwerking. Hier is inderdaad nog een wereld te winnen. Ik heb aan de vertegenwoordigers van de organisatie die zich hiermee bezighoudt beloofd dat wij ons er sterk voor zullen maken om dit steviger dan totnutoe het geval is, in het beleid te verankeren.

Vanmiddag heb ik een zogenaamd Obadjaberaad bijgewoond in het Utrechtse diakonessenhuis. Dat is een beraad van een aantal christenen uit onder meer bedrijfsleven, wetenschap en overheid om daar met elkaar in beslotenheid na te denken over bijvoorbeeld de dilemma’s waar je in de praktijk van het werk tegenaan loopt. Vanmiddag waren er interessante bijdragen vanuit dit ziekenhuis. Aansluitend vertelde ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob over de ervaringen van de ChristenUnie als regeringsfractie.

Al met al een waardevolle ontmoeting.