Crisisdebat

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 26 maart 2009.
Crisisdebat
Bron: Blog Kees van der Staaij

Een lange vergaderdag vandaag. Althans, voor de kamerleden die niet voortijdig het debat verlieten. De stunt van Wilders c.s. om demonstratief op te stappen heeft veel publiciteit getrokken. Wat dat betreft heeft het gewerkt. Alleen jammer dat het niets helpt tegen de crisis, en ook geen remedie vormt voor het gebrek aan dualisme tussen Kamer en kabinet.

Het ging vandaag in de Kamer vanzelfsprekend veel over financieel-economisch beleid. Maar gelukkig kwam ook de morele agenda aan de orde. Het gaat bij deze crisis om meer dan brood alleen! Het is ook een appèl tot verootmoediging, tot beteugeling van hebzucht en een aanmoediging tot werkelijk rentmeesterschap.

Vandaag werd hier in Den Haag ook de jaarlijkse contactdag gehouden van de Guido de Bresstichting, het Wetenschappelijk Instituut van de SGP. Na een bezoek aan de Ridderzaal woonden de aanwezige personeels- en bestuursleden ook nog een deel van het debat over het crisisakkoord bij. Wat dat betreft vielen zij met de neus in de boter - er zijn saaiere debatten..