Goed nieuws op de partijdag

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op zaterdag 14 maart 2009.

Vanmorgen om kwart over acht zouden we met een auto SGP-ers vanuit Benthuizen naar de jaarlijkse partijdag vertrekken. Even over achten ging de telefoon – beleidsmedewerker Diederik van Dijk aan de telefoon. “Heb je het nieuws al gehoord? Nederland speelt een kwalijke centrale rol in het criminele dierenrechtactivisme!” We besloten hierover via de mail gelijk mondelinge vragen aan te melden voor het vragenuur van komende dinsdag.

Daarna: op naar Amersfoort! Van der Vlies ging in zijn partijrede vanzelfsprekend in op de aanpak van de kredietcrisis, of beter gezegd, op het vooralsnog ontbreken van besluitvorming hierover. Hij legde de vinger erbij dat het kabinet wel ‘extreem monistisch’ bezig is, waardoor de Tweede Kamer feitelijk buitenspel wordt gezet.

In een forumbespreking werd vooruitgeblikt op de inbreng voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, die D.V. begin juni worden gehouden.

De partijdag was druk bezocht. Fijn om veel mensen even te kunnen spreken. De pauze heb ik nog gebruikt om met enkele partijgenoten uit het gebied Breukelen/ De Ronde Venen bij te praten over een voorziene herindeling, waarover een wetsvoorstel bij de Kamer ligt.

Een sms-je tussendoor gaf nog goed nieuws van het thuisfront – zoon Michaël (8) hoorde vanmorgen dat hij volgende week mag afzwemmen. Ben ik even blij dat de partijdag niet volgende week wordt gehouden…