Brief staatssecretaris inzake de planning van de nadere uitwerkingen van het kabinetsstandpunt op het rapport van de commissie Hammerstein m.b.t. de evaluatie - Evaluatie Wet op het notarisambt

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 31129 - Evaluatie Wet op het notarisambt.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Evaluatie Wet op het notarisambt; Brief staatssecretaris inzake de planning van de nadere uitwerkingen van het kabinetsstandpunt op het rapport van de commissie Hammerstein m.b.t. de evaluatie 
Document­datum 29-08-2007
Publicatie­datum 14-03-2009
Nummer KST109733
Kenmerk 31129, nr. 1
Van Justitie (JUS)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2006–2007

31 129

Evaluatie Wet op het notarisambt

Nr. 1

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 29 augustus 2007

Tijdens het Algemeen Overleg inzake het notariaat met de vaste commissie voor Justitie van uw Kamer op 23 mei jl. is door de minister van Justitie toegezegd inzicht in de planning te geven van de nadere uitwerkingen van het kabinetsstandpunt op het rapport van de commissie Hammerstein met betrekking tot de evaluatie van de Wet op het notarisambt.

Op basis van het kabinetsstandpunt en het rapport van de commissie Hammerstein zullen komend najaar de werkzaamheden met betrekking tot de uitwerking van de aanbevelingen naar verwachting zijn afgerond. Bij deze uitwerking zijn de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en het Bureau Financieel Toezicht (BFT) betrokken. Het is mijn voornemen voor het eind van dit jaar een concept-wetsvoorstel gereed te hebben voor consultatie. Het wetsvoorstel kan naar verwachting in het eerste halfjaar van 2008 bij de Tweede Kamer worden ingediend. De motie van mevrouw van Vroonhoven-Kok (CDA) (Kamerstuk 23 706, nr. 66) betreffende de wettelijke leeftijdsgrens voor defungeren van de notaris zal worden bezien in samenhang met de instroommogelijkheden voor jongeren in het notarisberoep. Daarbij zal ook worden betrokken of notarissen in het algemeen op hun vijfenzestigste voldoende pensioen hebben opgebouwd en zo ja, wat de inkomenseffecten voor jonge notarissen zijn. Zoals de minister van Justitie heeft toegezegd in het VAO op 30 mei jl. inzake het notariaat, zal ik, na ambtelijk overleg met het ministerie van Sociale Zaken, uw Kamer voor de behandeling van de Justitiebegroting 2008 daaromtrent nader berichten.

De staatssecretaris van Justitie, N. Albayrak

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.