Vrijdag 27 februari 2009

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op vrijdag 27 februari 2009.

Genetische manipulatie bij dieren gaat, ondanks de grote weerstand bij het publiek, onverminderd door in de wereld. Nu weer een aantal Amerikaanse onderzoekers dat bij genetisch gemanipuleerde muizen een zogenaamd ‘tandengroeigen’ afwisselend aan- en uitgeschakeld heeft. Dit zorgt voor de ontwikkeling van "reservetanden". Bij de muizen ontstond er achter hun kiezen een rij extra tanden. Voordat een behandeling bij mensen in zicht komt, moet de precieze werking van het 'tandgroei-gen' echter nog beter in kaart worden gebracht, vinden de onderzoekers. De genetisch gemanipuleerde muizen kwamen namelijk niet helemaal gezond ter wereld. De afwezigheid van het gen Osr2 leidde bij alle dieren ook tot grote scheuren in hun gehemelte, die in sommige gevallen zelfs dodelijk waren... Wat een horroronderzoek!

De Coalitie DierenwelzijnsOrganisaties Nederland (CDON) heeft inmiddels een brief aan minister Ter Horst geschreven dat zij niets ziet in haar voornemen om dierenactivisten een contract te laten ondertekenen waarin ze zich onschuldig verklaren van allerlei subversieve activiteiten. David van Gennep, directeur van Stichting Aap heeft er ook geen goed wood voor over. Goeie actie!

Vreselijk bericht over een drachtig teefje dat slachtoffer is geworden van een georganiseerd hondengevecht . Deze georganiseerde dierenmishandeling lijt met regelmaat voor te komen. Politie en justitie treden echter niet op en hebben zelf geen centraal registratie systeem voor aangetroffen dode, mishandelde dieren. Ik heb vandaag kamervragen gesteld.

Goed weekend.