30453 - Wet geurhinder en veehouderij
Dit is een beperkte versie
U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.
Dit wetsvoorstel werd op 10 februari 2006 ingediend door de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Dekker1.
Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het wenselijk is regels te stellen met betrekking tot beslissingen inzake vergunningen krachtens de Wet milieubeheer voor veehouderijen, voorzover het betreft geurhinder vanwege tot die veehouderijen behorende dierenverblijven.
Inhoudsopgave
Regels inzake geurhinder vanwege tot veehouderijen behorende dierenverblijven (Wet geurhinder en veehouderij)
Bij dit wetsvoorstel werden twee nota's van wijziging, een nota van verbetering en zeven amendementen ingediend. (29 stuks)2 |
10 februari 2006, koninklijke boodschap, nr. 1
KST94684 Koninklijke boodschap publicatie: 16 februari 2006 |
2 |
10 februari 2006, voorstel van wet, nr. 2
KST94685 Voorstel van wet publicatie: 16 februari 2006 |
2 |
10 februari 2006, memorie van toelichting, nr. 3
KST94686 Memorie van toelichting publicatie: 16 februari 2006 |
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten, een overzicht van Kamerleden en bewindslieden die bij de behandeling van dit dossier het woord hebben gevoerd en een overzicht van verwante dossiers.
De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.
Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.
- 1.Uit een werkgeversvereniging afkomstige VVD-politica, die in het kabinet-Balkenende II minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer werd. Was eerder onder meer arbeidsinspectrice, ambtenaar op Landbouw en directeur van het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid. Trachtte als minister tevergeefs het huurbeleid te liberaliseren, maar legde met de Nota Ruimte wel de basis voor een ander beleid op het gebied van de ruimtelijke ordening. Had goede contacten in het land en werd geprezen vanwege haar vermogen om naar 'het veld' te luisteren, maar was tamelijk onwennig in de Haagse politiek. Trad af na het rapport over de brand in het cellencomplex op Schiphol. Is sinds 2018 minister van staat.
- 2.Senator voor de PvdA, na onder meer wethouder in Culemborg en plaatsvervangend directeur bestuurlijke en juridische zaken bij de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) te zijn geweest. Begon zijn loopbaan als leraar maatschappijleer en was gewestelijk voorzitter van de PvdA in Gelderland. Nauw betrokken bij het lokale bestuur, maar ook internationaal georiënteerd. Hield zich als Eerste Kamerlid onder meer bezig met Europese samenwerking, waterstaat, socialewerkvoorziening en natuurbeleid (landbouw en milieu).
- 3.Intelligente analyticus met grote kennis van de energiesector die twaalf jaar Eerste Kamerlid voor de VVD was. Vervulde diverse functies bij energiemaatschappijen en in het bedrijfsleven. Zo was hij directeur van het Gemeentelijk Energiebedrijf in Amsterdam en voorzitter van de directie van de Samenwerkende Electriciteits Produktiebedrijven. Hield zich in de Senaat vooral bezig met milieubeheer, economische zaken en financiën. Stond bekend als een scherp, vasthoudend, en af en toe wat 'lastig' politicus, die echter ook over de nodige humor beschikte.
- 4.Bescheiden, principiële, pijprokende jurist uit Uddel op de Veluwe, die vijfentwintig jaar een alom gerespecteerd Eerste Kamerlid voor de SGP was. Kwam uit een boerengezin. Hij combineerde het Eerste Kamerlidmaatschap achtendertig jaar met de functie van beleidsmedewerker van de SGP-Tweede Kamerfractie. Was daarnaast geruime tijd Statenlid in Gelderland. Als lid van een kleine fractie, één periode zelfs een eenmansfractie, woordvoerder bij honderden kamerdossiers. Hoewel zijn stem in de Senaat soms de doorslag kon geven, stelde hij zich altijd nuchter en zakelijk op.
- 5.Gemoedelijke, hartelijke Brabander die als directeur van het Wetenschappelijk Instituut (1991-1999) en als senator (1991-2007) jarenlang een belangrijk CDA-ideoloog was. Kwam uit een boerenfamilie uit Nuenen en was zelf ook werkzaam als landbouwer. Werd echter vooral actief op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en daardoor een groot kenner van dat beleidsterrein. Was later plaatsvervangend directeur-generaal internationale samenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken. In de Eerste Kamer hield hij zich onder andere bezig met buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking en was hij voorzitter van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken. Vader van CDA-politica Karien van Gennip.
- 6.Boer uit de Hoekse Waard, die vierenhalf jaar minister van Landbouw was. Was aanvankelijk leraar, maar nam later het ouderlijk akkerbouwbedrijf over en werd ook boer in Frankrijk. Actief als gemeenteraadslid en in adviesorganen van het CDA. Was docent en hoogleraar in Delft, Rotterdam en Tilburg en daarna voorzitter van het bestuur van de Landbouwuniversiteit. Vakminister die de agrarische sector goed kende en zich daardoor goed staande kon houden in debatten. Trad krachtig op bij de uitbraak van vogelgriep. Gebrek aan politiek gevoel bracht hem enkele keren in problemen, zonder dat echter zijn integriteit en toewijding ter discussie stonden.
- 7.Vooraanstaande Brabantse CDA-politicus die tijdens Balkenende IV fractievoorzitter in de Tweede Kamer was. Van 22 juli 2002 tot 22 februari 2007 was hij in de kabinetten-Balkenende I, II en III staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer met verantwoordelijkeid voor het milieubeleid. Daarvoor was hij gemeentesecretaris van Helmond en lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Vooral door successen in die functie werd hij in 2001 gezien als mogelijke nieuwe aanvoerder van het CDA. Bestuurlijk ingesteld en pleitbezorger van zakelijke debatten. Wielerliefhebber.