29448 - Verruiming van de mogelijkheden tot beheer en schadebestrijding van beschermde inheemse diersoorten
Dit is een beperkte versie
U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.
Dit wetsvoorstel werd op 2 maart 2004 ingediend door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Veerman1.
Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het wenselijk is de mogelijkheden te verruimen tot beheer en schadebestrijding ten aanzien van dieren behorende tot beschermde inheemse diersoorten.
Inhoudsopgave
Wijziging van de Flora- en faunawet in verband met de verruiming van de mogelijkheden tot beheer en schadebestrijding van beschermde inheemse diersoorten
Bij dit wetsvoorstel werden drie nota's van wijziging en drie amendementen ingediend. (23 stuks)2 |
2 maart 2004, koninklijke boodschap, nr. 1
KST74770 Koninklijke boodschap publicatie: 9 maart 2004 |
2 |
2 maart 2004, voorstel van wet, nr. 2
KST74771 Voorstel van wet publicatie: 10 maart 2004 |
2 |
2 maart 2004, memorie van toelichting, nr. 3
KST74772 Memorie van toelichting publicatie: 9 maart 2004 |
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten, een overzicht van Kamerleden en bewindslieden die bij de behandeling van dit dossier het woord hebben gevoerd en een overzicht van verwante dossiers.
De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.
Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.
- 1.Boer uit de Hoekse Waard, die vierenhalf jaar minister van Landbouw was. Was aanvankelijk leraar, maar nam later het ouderlijk akkerbouwbedrijf over en werd ook boer in Frankrijk. Actief als gemeenteraadslid en in adviesorganen van het CDA. Was docent en hoogleraar in Delft, Rotterdam en Tilburg en daarna voorzitter van het bestuur van de Landbouwuniversiteit. Vakminister die de agrarische sector goed kende en zich daardoor goed staande kon houden in debatten. Trad krachtig op bij de uitbraak van vogelgriep. Gebrek aan politiek gevoel bracht hem enkele keren in problemen, zonder dat echter zijn integriteit en toewijding ter discussie stonden.
- 2.Annie Schreijer (1953) was van 1 juli 2014 tot 16 juli 2024 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Zij maakte deel uit van de fractie van de Europese Volkspartij. In 1998-2010 was mevrouw Schreijer Tweede Kamerlid. Zij werd steeds met voorkeurstemmen gekozen. Mevrouw Schreijer was meewerkend boerin in Hengevelde (Ov.) en was actief in de LTO en als raads- en Statenlid. In de Tweede Kamer was zij pleitbezorgster van de belangen van agrariërs, die kritisch stond tegenover beperkingen die aan de landbouw werden opgelegd. In het Europees Parlement was mevrouw Schreijer lid van de commissies landbouw en plattelandsontwikkeling en van visserij.
- 3.Spraakmakend buitenland-woordvoerder van de SP in de Tweede Kamer, die zich met veel verve in debatten over vredesmissies en Europese zaken mengde. Toonde grote betrokkenheid bij de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en maakte zich sterk voor de Palestijnse zaak. Speelde verder in 2005 een prominente rol bij het verzet tegen de Europese Grondwet en was pleitbezorger van een onderzoek naar de Nederlandse steun aan de Amerikaanse inval in Irak. Was voor hij in 1998 Kamerlid werd docent Nederlands en Engels en beleidsmedewerker van de SP-fractie in de Tweede Kamer. Daarnaast was hij, als eerste SP'er, gemeenteraadslid in Amsterdam.
- 4.Groningse met een agrarische achtergrond, die VVD-Tweede Kamerlid en later burgemeester was. Was mede-eigenaar en boerin op een melkveehouderij en werd actief in de lokale politiek. Zat voor een lokale partij in de gemeenteraad van Termunten en was later VVD-raadlid en wethouder van economische en sociale zaken in Delfzijl. In de Kamer woordvoerster landbouw, voedselveiligheid en biotechnologie en voorzitter van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu. Verdediger van de belangen van de agrarische sector. Rapporteur voor het project ecologische hoofdstructuur en mede-indiener van een wetsvoorstel over tegengaan van bonthandel. Na haar Kamerlidmaatschap waarnemend burgemeester van Bellingwedde en in het Gelderse Oldebroek.
- 5.Nijmeegse die in Delft promoveerde op een proefschrift over verspreiding van zonneceltechnologie en die in 2003 PvdA-Tweede Kamerlid werd. Werkte bij vastgoedbedrijf Lieven de Key en was deskundig op het gebied van duurzaam wonen en alternatieve energie. Als Kamerlid woordvoerster natuurbeleid. Mede-indienster van een initiatiefwetsvoorstel over een verbod op handel in zeerobbenbont. Voerde in Canada actie tegen de zeehondenjacht. Hield zich verder bezig met volkshuisvesting en milieu in de stad en nam het initiatief voor een internationale Habitatconferentie in Den Haag. Was meer gericht op resultaat dan op profilering en vond het Kamerlidmaatschap daarom per saldo niet bevredigend.
- 6.Radicale boerenvoorman die in 2002 door Fortuyn voor het Tweede Kamerlidmaatschap werd gevraagd. Was zelf varkenshouder op de Veluwe. Als voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders kreeg hij landelijke bekendheid vanwege de felle strijd tegen de door de regering voorgestelde saneringsmaatregelen van de intensieve varkenshouderij. Hield zich in de Kamer bezig met landbouw, natuur, platteland, voedselkwaliteit en economische zaken. Was enige tijd uitgeschakeld door ziekte en werd nadien ernstig gehinderd door een ingreep in zijn keel. In 2006-2007 wethouder van Putten.
- 7.Senator voor de PvdA, na onder meer wethouder in Culemborg en plaatsvervangend directeur bestuurlijke en juridische zaken bij de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) te zijn geweest. Begon zijn loopbaan als leraar maatschappijleer en was gewestelijk voorzitter van de PvdA in Gelderland. Nauw betrokken bij het lokale bestuur, maar ook internationaal georiënteerd. Hield zich als Eerste Kamerlid onder meer bezig met Europese samenwerking, waterstaat, socialewerkvoorziening en natuurbeleid (landbouw en milieu).
- 8.Sociaal voelende en maatschappelijk geëngageerde huisarts uit Groningen, die twaalf jaar voor de SP in de Eerste Kamer zat. Van huis uit betrokken bij de gezondheidzorg. Was voor zij Eerste Kamerlid werd twee jaar voorzitter van de Landelijke Huisartsenvereniging. Deskundig en daardoor ook bij politieke 'tegenstanders' een gewaardeerd Kamerlid. Dat betrof allereerst het terrein van de volksgezondheid, maar verder onderwerpen als welzijn, landbouw, natuur en voedselkwaliteit, ruimtelijke ordening en milieu. Was acht jaar voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.