25795 - Initiatiefvoorstel Wijziging van de Visserijwet 1963
Dit is een beperkte versie
U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.
Dit wetsvoorstel werd op 4 december 1997 aanhangig gemaakt door de Tweede Kamerleden Huys (PvdA)1, Van Waning (D66)2, Smits (CDA)3, Van der Vlies (SGP)4, Stellingwerf (RPF)5, Vos en Vos.
Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het wenselijk is de Visserijwet 1963 te wijzigen in verband met een aanpassing van de regels op het terrein van de binnenvisserij.
Voorstel van wet van de leden Huys, Van Waning, O.P.G. Vos, Smits, Van der Vlies, M.B. Vos en Stellingwerf tot wijziging van de Visserijwet 1963
(7 stuks)2 |
4 december 1997, geleidende brief, nr. 1
KST26019 Geleidende brief bij initiatiefwetsvoorstel tot wijziging van de Visserijwet 1963 publicatie: 15 december 1997 |
2 |
4 december 1997, voorstel van wet, nr. 2
KST26020 Voorstel van wet publicatie: 12 december 1997 |
2 |
4 december 1997, memorie van toelichting, nr. 3
KST26021 Memorie van toelichting publicatie: 12 december 1997 |
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.
De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.
Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.
- 1.Boerenzoon uit Noord-Limburg, die werkzaam was in het onderwijs en het vormingswerk. Zijn werkzaamheden als Tweede Kamerlid voor de PvdA lagen op het terrein van de landbouw en het voortgezet onderwijs. Zette zich als regiovertegenwoordiger ook in voor de belangen van Limburg, Als visserijspecialist bracht hij samen met enkele andere Kamerleden een wijziging van de Visserijwet tot stand.
- 2.Tot 'watermanager' getransformeerde marineman in de D66-Tweede Kamerfractie tijdens Paars I. Was onderzeebootcommandant, marinecommandant van Den Helder, marineattaché in de VS en planner bij de Defensiestaf. Nadien werkzaam bij onder meer DAF en Clingendael. Aanvankelijk politiek actief bij DS'70. Trad als Kamerlid minder voor het voetlicht dan op grond van zijn cv en opleiding had mogen worden verwacht. Dat kwam mede omdat hij van de fractieleiding vanwege mogelijke 'belangenverstrengeling' geen defensiewoordvoerder mocht worden. Maakte zich wel verdienstelijk op het gebied van het watermanagement, scheepvaart en (een milieuvriendelijker) visserijbeleid.
- 3.CDA-Tweede Kamerlid, dat vooral als partijsecretaris en campagneleider een belangrijke rol speelde bij de bloei van het CDA in de jaren tachtig. Afkomstig uit de CHU. Was voor hij Kamerlid werd werkzaam bij de metaalwerkgevers en raadslid in Rotterdam. Hield zich in de Kamer vooral bezig met economische zaken (midden- en kleinbedrijf) en rijksuitgaven. Zette zich in voor verbetering van de positie van homoseksuelen. Na zijn Kamerlidmaatschap raadslid en vier jaar wethouder van Den Haag en daarna waterschapsbestuurder .
- 4.Politiek voorman van de SGP, die als nestor van de Tweede Kamer gezag verwierf. Studeerde weg- en waterbouw en was werkzaam in het onderwijs. Kwam in 1981, na ruim acht jaar Statenlid in Utrecht te zijn geweest, in de Kamer. Vanaf 1986 fractievoorzitter en partijleider. Voerde in de Kamer het woord over uiteenlopende onderwerpen. Minzame, hardwerkende volksvertegenwoordiger die zich dienstbaar opstelde en geen eerzucht kende. Als nestor ontwikkelde hij zich, ondanks het tamelijk politieke isolement van zijn partij, tot het staatsrechtelijk en 'zedelijk' geweten van de Kamer. Waarschuwde geregeld tegen verruwing van de parlementaire mores.
- 5.Leraar biologie en geschiedenis die acht jaar Tweede Kamerlid was, eerst voor de RPF en vervolgens voor de ChristenUnie. Gedegen, hardwerkend Kamerlid dat zich met name inzette voor natuur, milieu en dierenwelzijn. Naast landbouw en milieu waren ook verkeer en onderwijs onderwerpen waarmee hij zich als Kamerlid bezighield. In de periode voor hij Kamerlid werd wethouder van Ede. In 2008-2014 was hij burgemeester van Lemsterland.