Brief van de minister van I&W ter aanbieding van het Jaarplan 2025 ILT - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2025

Deze brief is onder nr. A toegevoegd aan wetsvoorstel 36600 XII - Vaststelling begroting Infrastructuur en Waterstaat 2025.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2025; Brief van de minister van I&W ter aanbieding van het Jaarplan 2025 ILT
Document­datum 26-09-2024
Publicatie­datum 26-09-2024
Nummer KST1158783
Kenmerk 36600 XII, nr. A
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2024-2025

36 600 XII    Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van

Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2025

BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 17 september 2024

Bijgaand bied ik u, mede namens de Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, het Jaarplan 2025 van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aan. Het Jaarplan wordt gelijktijdig aan de voorzitter van de Tweede Kamer aangeboden.

De ILT werkt als onafhankelijke Rijksinspectie aan veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen. Ze doet dat door toezicht en handhaving, opsporing en vergunningverlening op een groot aantal onderwerpen. De keuzes die zij daarbij maakt, zijn op hoofdlijnen uitgewerkt in het Jaarplan.

Jaarplan ILT 2025

In dit Jaarplan wordt weergegeven wat de ILT binnen de aandachtsvelden in 2025 gaat doen en hoe zij beschikbare capaciteit en middelen zo effectief mogelijk probeert in te zetten om de grootste risico's aan te pakken.

Daarnaast vermeldt het Jaarplan welke nieuwe taken de inspectie zal uitvoeren en waar er sprake is van uitbreiding of aanpassing van al bestaande taken. In 2025 gaat het bijvoorbeeld om taakuitbreiding op het gebied van cybersecurity en interbestuurlijk toezicht op het VTH-stelsel in Caribisch Nederland.

Het Jaarplan bevat ook het jaarwerkplan van de Autoriteit woningcorporaties zoals bedoeld in artikel 61 van de Woningwet zoals dat door de autoriteit is vastgesteld en door de Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening is goedgekeurd.

De minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Barry Madlener

1


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.