Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van I&W inzake een technische briefing over dit wetsvoorstel - Wijziging van de Waterschapswet, de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht in verband met het versterken van de toepassing van het profijtbeginsel bij de watersysteemheffing, het geven van ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en het oplossen van enkele knelpunten

Dit verslag van een schriftelijk overleg is onder nr. B toegevoegd aan wetsvoorstel 36412 - Versterken toepassing van het profijtbeginsel bij de watersysteemheffing, ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en het oplossen van knelpunten i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Waterschapswet, de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht in verband met het versterken van de toepassing van het profijtbeginsel bij de watersysteemheffing, het geven van ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en het oplossen van enkele knelpunten; Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van I&W inzake een technische briefing over dit wetsvoorstel
Document­datum 03-07-2024
Publicatie­datum 03-07-2024
Nummer KST1151317
Kenmerk 36412, nr. B
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2023-2024

36 412    Wijziging van de Waterschapswet, de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht in verband met het versterken van de toepassing van het profijtbeginsel bij de watersysteemheffing, het geven van ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en het oplossen van enkele knelpunten

B    VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Vastgesteld 3 juli 2024

De vaste commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving1 heeft op 12 juni 2024 toestemming gevraagd voor deelname van enkele ambtenaren aan een openbare technische briefing.

De minister heeft op 3 juli 2024 de gevraagde toestemming verleend.

De commissie brengt bijgaand verslag uit van het gevoerde schriftelijk overleg.

De griffier van de vaste commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving, Dragstra

BRIEF VAN DE VOORZITTER VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR INFRASTRUCTUUR, WATERSTAAT EN OMGEVING

Aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat Den Haag, 12 juni 2024

De vaste commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving is voornemens op 9 juli aanstaande van 16:00 tot 17:00 uur een openbare technische briefing te houden over het wetsvoorstel Versterking toepassing profijtbeginsel bij de watersysteemheffing (Kamerstukken 36 412). Graag verneemt de commissie of u bereid bent toestemming te verlenen voor deelname van enkele van uw ambtenaren aan deze briefing. Hierbij gaat de commissie uit van een presentatie over het wetsvoorstel door deze ambtenaren van ca. 15 minuten en ca. 45 minuten voor de beantwoording van feitelijke vragen vanuit de commissie.

De vaste commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving ziet uw reactie met belangstelling tegemoet.

Drs. E. Kemperman MBA

Voorzitter van de vaste commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving

BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaat Den Haag, 3 juli 2024

Met verwijzing naar het verzoek van de vaste commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving van 12 juni 2024, met kenmerk 175367U, verleen ik toestemming voor deelname van ambtenaren van mijn ministerie aan een technische briefing over bovengenoemd wetsvoorstel.

De minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Barry Madlener

3

1

Samenstelling:

Van Wijk (BBB), Kemperman (BBB) (voorzitter), Van Langen-Visbeek (BBB), Lievense (BBB), Thijssen (GroenLinks-PvdA), Kluit (GroenLinks-PvdA), Crone (GroenLinks-PvdA), Janssen-van Helvoort (GroenLinks-PvdA), Martens (GroenLinks-PvdA), Klip-Martin (VVD), Meijer (VVD),

Kaljouw (VVD), Rietkerk (CDA) (ondervoorzitter), Prins (CDA), Van Meenen (D66), Aerdts (D66), Van Kesteren (PVV), Nicolaï (PvdD), Nanninga (JA21), Van Aelst-Den Uijl (SP), Holterhues (CU), Dessing (FVD), De Vries (SGP), Hartog (Volt), Van Rooijen (50PLUS), Van der Goot (OPNL)


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.