Jan Huitema eist gelijk speelveld

Met dank overgenomen van J. (Jan) Huitema i, gepubliceerd op maandag 14 september 2015, 17:16.

VVD-Europarlementariër Jan Huitema heeft de Europese Commissie gevraagd de steunacties voor de landbouwsector van bijvoorbeeld de Franse, Spaanse en Belgische overheden te onderzoeken. Deze landen zinspelen ondermeer op directe inkomenssteun, tegemoetkoming in arbeidskosten en het opschorten van de toepassing van Europese regelgeving.

Huitema: “De landbouwsector heeft het lastig, maar als lidstaten cadeautjes uit gaan delen belanden we op gevaarlijk terrein. Het is van belang dat we een gelijk speelveld in Europa creëren en dat individuele lidstaten dit niet ondermijnen. Niemand wint hier wat mee op de lange termijn.”

field-agriculture-farm-grass
Bron: Blog Jan Huitema (VVD)
De Europese Commissie heeft vorige week toegezegd de Europese landbouwsector met 500 miljoen te willen ondersteunen. Huitema: “Landen doen er verstandig aan eerst hun pijlen te richten op de maatregelen die nu op tafel liggen in plaats van op eigen houtje van stapel te lopen. We moeten voorkomen dat landen tegen elkaar gaan opbieden en hiermee het marktgerichte landbouwbeleid in gevaar brengen.”