Vacature beleidsmedewerker Economische en Financiële zaken (m/v)

Met dank overgenomen van E.M.R. (Esther) de Lange i, gepubliceerd op maandag 19 januari 2015, 12:48.

CDA in het Europees Parlement zoekt beleidsmedewerker Economische en Financiële zaken (m/v)

Esther de Lange, delegatieleider van het CDA in het Europees parlement en vicevoorzitter van de EVP-fractie, zoekt ter versterking van haar huidige team op korte termijn een fulltime beleidsmedewerker Economische en Financiële zaken.

Werkzaamheden:

  • het inhoudelijk voorbereiden en volgen van de commissie ECON in het Europees Parlement en gerelateerde dossiers in de plenaire vergaderingen;
  • het onderhouden van contacten met de stakeholders in de economische en financiële sector;
  • voorbereidend werk ten behoeve van artikelen en lezingen;
  • zelfstandige proactieve signalering en advisering op de betreffende dossiers;

Capaciteiten en vereisten:

Onze ideale kandidaat beschikt over een relevante economische en/of financiële opleiding op academisch niveau. Hij of zij heeft aantoonbare affiniteit met het CDA gedachtegoed en is bekend met de Europese context van de belangrijkste economische en financiële dossiers. Onze beleidsmedewerker is uiteraard een echte teamspeler en beschikt over een sterk analytisch vermogen en een echte hands-on-mentaliteit. Tot slot vraagt deze uitdagende functie een grote zelfstandigheid, flexibiliteit en zeker geen negen-tot-vijf-mentaliteit.

Wij bieden:

Een dynamische en uitdagende werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Voor deze functie wordt een marktconform salaris geboden, op basis van opleiding en relevante werkervaring. Standplaats is Brussel met regelmatige bezoeken aan Straatsburg. Solliciteren met CV en motivatiebrief kan via e-mail voor 31 januari aan esther.delange@ep.europa.eu. De eerste gespreksronde zal waarschijnlijk plaatsvinden op 5 en 6 februari.