Steun Afghanistan: Stop de oorlog

Met dank overgenomen van J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i, gepubliceerd op donderdag 25 oktober 2007.

Vanmiddag wordt in Noordwijk geprotesteerd tegen de dreigende verlenging van de Nederlandse deelname aan de oorlog in Afghanistan. In het Zuid-Hollandse kustplaatsje zijn de ministers van Defensie van 26 NAVO-landen bijeen. Op tal van plaatsen wordt vanavond een wake gehouden.

De SP samen met diverse andere organisaties demonstreert vanaf 12.00 uur op het Vuurtorenplein in Noordwijk tegen verlenging van de missie in Uruzgan. Ook zullen de vele slachtoffers van de oorlog worden herdacht. Tweede Kamerlid Sadet Karabulut spreekt er namens de SP.

Vanavond wordt in 15 gemeenten een bijeenkomst gehouden tegen de Nederlandse deelname aan de oorlog in Afghanistan. Behalve in Noordwijk is dat in Rotterdam, Leeuwarden, Hengelo, Amsterdam, Groningen, Venray, Sittard-Geleen, Landgraaf, Almere, Nijmegen, Hoensbroek, Schiedam, Breda, , Den Helder, Den Haag en Amersfoort. Deze bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur. In Boxmeer worden op vrijdagavond een bijeenkomst gehouden. Meer details lees op je op de voorpagina van SP.nl