McLekker?

Met dank overgenomen van J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i, gepubliceerd op woensdag 8 augustus 2007.

Kinderen van 3 tot 5 jaar vinden eten lekkerder als het uit een McDonalds verpakking komt. Zelfs als het gaat om wortels, melk of appelsap. Dit blijkt uit een studie uitgevoerd door Dr. Tom Robinson van de Stanford Universiteit.

Kinderen kregen twee identieke porties eten voorgeschoteld: eentje in merkloze verpakking en eentje in een rode verpakking met de bekende gouden M. Van de 63 kinderen die meewerkten vond 54% de wortels uit het McDonalds zakje lekkerder, 23% gaf de voorkeur aan de wortels uit de merkloze verpakking. Minder dan een kwart zei dat er geen verschil was.

De smaakperceptie van de kinderen wordt volgens Robinson fysiek veranderd door de branding van het voedsel. De belangrijkste oorzaak van deze conditionering is volgens hem de stroom van McDonalds advertenties waar de kinderen aan worden blootgesteld.