23 mei: einde campagne, jullie geweldig bedankt!

Met dank overgenomen van K.P. (Kati) Piri i, gepubliceerd op vrijdag 23 mei 2014, 3:24.

De dag na de verkiezingen, maar nog geen uitslagen. De exit-polls wijzen erop dat de PvdA drie zetels behoudt in het Europees Parlement. Zondagavond weten we het zeker. Met drie zetels blijft het voor mij tot 30 mei erg spannend. Op die dag worden namelijk de voorkeurstemmen bekend gemaakt.

Maar ongeacht de definitieve uitslag wil ik graag nu alvast iedereen bedanken die deze campagne mogelijk heeft gemaakt. Ik heb de afgelopen drie maanden een ontzettend leuke tijd gehad, veel geleerd en zo veel aardige mensen ontmoet! Ik voelde me zeer welkom bij onze afdelingen door het hele land heen. Echte sociaal-democraten die na de klap van de gemeenteraadsverkiezingen toch weer gewoon de straat op gingen om met mensen in gesprek te gaan of een leuke bijeenkomst organiseerden voor de Europese verkiezingen.

Ook de enorme inzet van een grote groep PvdA vrijwilligers die onder meer de ‘Roodtrip’ tour organiseerde, was bewonderenswaardig! De energie die het campagne voeren met zich mee brengt ga ik in ieder geval erg missen. De afgelopen 6 weken heb ik 7957 kilometer afgelegd, twee verkeersboetes geincasseerd (fout parkeren), aan 24 verkiezingsdebatten deelgenomen, 14 werkbezoeken afgelegd en vele honderden mensen gesproken over onze Europese prioriteiten. Ik ben blij als zondag blijkt dat onze gezamenlijke inspanningen hebben geholpen!

Bedankt voor het vertrouwen van de mensen die op de PvdA hebben gestemd, en natuurlijke speciale dank voor de voorkeurstemmen op mij! Ook mijn vrienden en familie hebben de afgelopen weken enorm meegeleefd met de campagne. Het was erg fijn om dit met jullie te delen!

En als laatste natuurlijk grote dank aan mijn geweldige campagneteam: Ellen, Celine, Minke, Julie, Marieke, Lara, Vedrana, Robin, Irakli, Guido en Matthias! Wat een inzet en motivatie! Ik heb veel van jullie geleerd en ben er trots op dat we een positieve, inhoudelijke campagne hebben weten neer te zetten. Merci!