Zeeland’s Roem

Met dank overgenomen van K.P. (Kati) Piri i, gepubliceerd op donderdag 1 mei 2014, 2:51.

De PvdA Roodtrip is begonnen! De komende drie dagen touren we door het land om in gesprek te gaan met bedrijven en ondernemers die veel te maken hebben met de EU. Daarbij doen we alle provincies aan. In Zeeland gaven we het startsein. Vandaar ook een kort interview met Omroep Zeeland.

Bij Roem van Yerseke kregen wij een snelle introductie in duurzame oesterkwekerij. Ook aanwezig waren de Zeeuwse EP-kandidaten Frank van Oorschot en Jan Schuurman Hess. Het internationale bedrijf heeft met behulp van Europese subsidies innovatieve technieken kunnen ontwikkelen. Er wordt ook veel samengewerkt met kennisinstellingen als de universiteiten in Wageningen en Gent. De grootste afzetmarkt ligt binnen de EU. Er werd ons ook met trots verteld dat zij nu de mosselen op de Oost-Europese markt introduceren. Inmiddels is de Lidl in Polen een grotere afnemer dan de Albert Heijn!

Yerseke1
Bron: Blog Kati Piri

En tenslotte sprak ik een aantal werknemers. Een van hen werkt al 27 jaar in het bedrijf, vertelde hij vol trots. Hij was dan ook zeker van plan om op 22 mei te gaan stemmen. Het belang van de Europese Unie hoefde hij niet van overtuigd te worden, dat zag hij dagelijks met eigen ogen.