Activiteiten gemeenteraadsverkiezingen

Met dank overgenomen van B.G. (Betty) de Boer i, gepubliceerd op donderdag 27 maart 2014, 2:19.

Vorige week waren de gemeenteraadsverkiezingen. Als Kamerlid heb ik in de periode voorafgaand aan de verkiezingen zoveel mogelijk afdelingen proberen te ondersteunen. Zo heb ik bijvoorbeeld op verschillende stations meegewerkt aan flyeracties. In Gouda hebben we geflyerd om de OV-Chippoortjes open te houden, in Hoorn zijn wij in actie gekomen om de versoberde dienstregeling van de NS aan de kaak te stellen en in Haarlem hebben we als ‘kenaus’ gevochten voor het behoud van intercity’s. Kenau is een Haarlemse heldin die heeft gevochten in de 80 jarige oorlog.

Ook heb ik in verschillende politiek cafés gesproken over belangrijke politieke thema’s zoals economie, werkgelegenheid en veiligheid.

Naast alle flyeracties en politieke avonden heb ik ook nog een paar zeer interessante werkbezoeken gehad. Op 10 maart hebben wij het prachtige Zeeland bezocht, en onder andere gesproken over de (toekomst van) de haven en de economische ontwikkeling van de provincie. Op 14 maart ben ik samen met een paar collega’s (Barbara Visser en Roald van der Linde) in mijn eigen provincie Groningen op pad geweest. Het belangrijkste thema van het bezoek was de krimp. De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Eemsmond en Loppersum hebben een prachtig programma samengesteld, waarna we met een groep VVD-ers hebben gesproken over hoe dit belangrijke thema aan moeten vliegen en wat de gevolgen voor de regio zijn. De maandag voor de verkiezingen heb ik samen met mijn collega Erik Ziengs een bezoek gebracht aan de provincie Drenthe. We hebben hier een aantal bedrijven bezocht waar het belang van goede logistieke verbindingen per weg, spoor en water essentieel was voor de bedrijfsvoering. Het was geweldig om te zien dat met materialen die in Meppel worden gemaakt in Angola huizen worden neergezet, en dat de honden in Australië diervoeding krijgen uit een fabriek in Coevorden.

Al met al een bijzondere en drukke periode. Ik wil alle raadsleden en wethouders heel veel succes wensen de komende vier jaar.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Betty de Boer
 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Betty de Boer
 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Betty de Boer
 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Betty de Boer