Kamervragen over spitstreinen Kersenboogerd

Met dank overgenomen van B.G. (Betty) de Boer i, gepubliceerd op woensdag 12 maart 2014, 2:37.

Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article27013846.ece/Kamervragen-over-spitstreinen-Kersenboogerd?lref=sp1

"HOORN -

VVD-kamerlid Betty de Boer zal staatssecretaris Wilma Mansveld van infrastructuur en milieu vragen stellen over onder meer het schrappen van de spitstreinen die voorheen stopten op station Hoorn-Kersenboogerd.

De Boer, woordvoerster in de Tweede Kamer voor onder meer spoor en openbaar vervoer, woonde vandaag in de vooravond op station Hoorn samen met haar fractiegenoten Barbara Visser en Ybeltje Berckmoes een actie van VVD Hoorn bij. Samen met de initiatiefnemers, de Hoornse VVD-gemeenteraadsleden Chris de Meij en Gert Scholtes, deelde ze 'treinkaartjes' uit. Daarop werd reizigers gewezen op de petitie 'Treintijden terug Westfriesland' op petities.nl. Die is al bijna 2000 maal ondertekend.

De Boer wil onder meer van de staatssecretaris weten of zij het met de VVD eens is dat het overslaan van het station Kersenboogerd een slechte zaak is en dat NS zou moeten streven naar 'beter en meer' in plaats van 'slechter en minder'. ,,Dit staat haaks op wat de NS op langere termijn voor beleid heeft."