VVD: Sterke logistieke sector voorwaarde voor groei economie

Met dank overgenomen van B.G. (Betty) de Boer i, gepubliceerd op dinsdag 4 maart 2014, 2:36.

Een sterke dienstverlenende logistieke sector is een van de belangrijke voorwaarden voor een succesvolle economie. Om de Nederlandse economie ook in de toekomst sterk te houden wil de VVD de komende jaren de kwaliteit van de logistieke sector helpen waarborgen.

VVD-woordvoerder Betty de Boer: “Onze nationale luchthaven Schiphol is een goed voorbeeld van een regio waar clusters van bedrijven uit de markt is ontstaan. Door de komst van nieuwe ontwikkelingen als 3D printing en recycling komen nieuwe uitdagingen op Nederland af. De overheid moet met efficiënte investeringen in infrastructuur en eenduidige buitenlandpromotie zorgen dat er meer en nieuwe clusters van bedrijven kunnen ontstaan .

Om een dynamische en flexibele economie te houden werkt De Boer op dit moment aan een Visie op Logistiek. In dit kader brengt zij, samen met een delegatie van de VVD partijcommissie Infrastructuur, Ruimte en Milieu, leden van provinciale Staten en lokale VVD-bestuurders een werkbezoek aan luchthaven Schiphol. Centraal bij dit bezoek zal de vraag staan hoe ontwikkelingen als 3D printing, synchromodale afwikkeling van goederenstromen en recycling de wereld van de logistiek veranderen. Deze ontwikkelingen zullen een stevig effect op het Nederlandse goederenvervoer hebben. Verschillende belangen van de private partijen of regionale overheden mogen geen verlies aan slagkracht van de Nederlandse economie betekenen.

Het programma bestaat uit een ontvangst door Jos Nijhuis, -CEO/president-directeur Schiphol Group, waarna Marcel de Nooijer -Managing Director Martinair en Enno Osinga -Sr. Vice President Cargo Schiphol Group een presentatie zullen geven over het lucht-goederenvervoer. Aansluitend zal mevrouw Birgit Otto -Directeur Airport Operations Schiphol Group en vanaf 1 september 2014 COO Schiphol Group de delegatie rondleiden.