Betty de Boer op bezoek in Overbetuwe

Met dank overgenomen van B.G. (Betty) de Boer i, gepubliceerd op dinsdag 18 februari 2014, 2:19.

Bericht: http://www.overbetuwe.vvd.nl/

1.

Logistiek in de toekomst: een drone bezorgt je pizza!

op 14 feb 2014

Je pizza bezorgt met een drone en een vergeten schroefje van je Ikeakast print je uit op een 3D printer. Dat is een andere manier van kijken naar logistiek in de toekomst, aldus ondernemer Arjan Sauer. Een frisse blik die ook nog eens bijzonder duurzaam is.

De uitdagingen van morgen De VVD fractie in Overbetuwe ging samen met de Tweede Kamerleden Remco Dijkstra en Betty de Boer in debat met ondernemers en inwoners over de logistieke ontwikkelingsmogelijkheden van onze gemeente. Tijdens de druk bezochte bijeenkomst in Heteren was ook de Statenfractie aanwezig.

De kleine 50 bezoekers hoorden welke kansen en bedreigingen in ons gebied aanwezig zijn en hoe ondernemers en politici daar tegenaan kijken. De eerste conclusie is dat zowel ondernemers als VVD goede bereikbaarheid belangrijk vinden en essentieel is voor economische groei. Ook rondom het Rail Opstap Punt (ROP) werden de standpunten duidelijk. De VVD Overbetuwe wil alleen naar de plannen kijken als de economische meerwaarde voor Overbetuwe duidelijk is. Als die meerwaarde er is, dan moeten we die afzetten tegen de effecten voor Overbetuwe en haar inwoners. Als blijkt dat een ROP gunstig is voor de economie of niet tegen te houden is, dan moeten bewoners duidelijkheid krijgen over compensatie voordat de plannen uitgevoerd worden. Voor die vroege duidelijkheid werd ook vurig gepleit door een aantal inwoners uit Reeth.

Samenwerken maakt sterk Tijdens de bijeenkomst werd zichtbaar dat de lokale VVD fractie, de fractie in de Provinciale Staten en Tweede Kamer goed met elkaar samenwerken en met een eenduidig standpunt komen over het ROP. Door die samenwerking bereiken we het maximale effect voor onze inwoners, aldus fractievoorzitter Cor Verhart.

Gastvrij onthaal De bijeenkomst vond plaats bij het Distributiecentrum van het Kruitvat in Heteren. De lokale VVD is er trots op dat ze te gast waren bij de grootste werkgever van Overbetuwe. Voor het Distributiecentrum van het Kruidvat is bereikbaarheid, in combinatie met een goed vestigingsklimaat doorslaggevend geweest om voor Heteren te kiezen.