ARTIKEL: 'Tweede Kamerlid Karin Straus VVD bezoekt BS Ondersteboven', Marsna Magazine, 12 februari 2014

Met dank overgenomen van K.C.J. (Karin) Straus i, gepubliceerd op woensdag 12 februari 2014, 3:31.

VVD Tweede Kamerlid en onderwijswoordvoerder Karin Straus bezocht vrijdag 7 februari jongstleden Bassischool Ondersteboven in Moorveld. Zij deed dit op uitnodiging van kandidaat-gemeenteraadslid nummer 3 voor de VVD in Meerssen, Jeroen Janssen, oud-leerling van deze school.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Karin Straus

Tijdens en na een rondleiding door de school, gingen zij met teamleden en in gesprek over het basisonderwijs. Hierbij waren de directrice Lilian Knooren, juf Ine de Wit, juf Lucy Beekman en meester Jeroen Thoolen aanwezig. Ook kandidaat-gemeenteraadslid voor de VVD in Meerssen, René van Beekum, schoof aan.

In het gesprek kwamen diverse onderwerpen aan bod, waaronder wat de kansen en bedreigingen zijn van de relatief kleine basisschool. “De fusie van een aantal jaren geleden heeft een impuls aan de school gegeven”, spraken team en directie van de basisschool uit. Karin Straus was positief over het resultaat van deze fusie: “Als beide scholen niet bereid waren geweest tot fuseren hadden ze waarschijnlijk beiden nu niet meer bestaan.”

Jeroen Janssen voegde toe dat een voordeel van een kleine school ook is dat er veel aandacht is voor kinderen en daarmee elk kind met zijn eigen leerbehoefte kan worden geholpen om beter te presteren. Op de school is duidelijk sprake van teamwork om zo goed mogelijk onderwijs te verzorgen. Samenwerking met andere (kleine) basisscholen blijft echter belangrijk voor het voortbestaan in de toekomst.

Een fotoverslag van dit bezoek is HIER te vinden.