Bezoek Lauwersoog

Met dank overgenomen van B.G. (Betty) de Boer i, gepubliceerd op woensdag 5 februari 2014, 2:19.

Op maandag 3 februari heb ik samen met mijn collega André Bosman op uitnodiging van de VVD de Marne een bezoek gebracht aan de haven van Lauwersoog. Ook fractievoorzitter van de VVD statenfractie Paulien Geerdink en statenleden Mirjam Wulfse en Nico Bakker waren aanwezig. Van VVD de Marne waren Folkert van der Zee, Johan van der Vis, Jolanda Staal en Klaas en Anneke Sijpkens vertegenwoordigd. Wij hebben daar gesproken over de visserij en de ontwikkeling van de haven. Vanwege mijn portefeuille havens, zee- en binnenvaart ging daar bij mij ook de meeste belangstelling naar uit.

Er zijn grote plannen om de haven verder te ontwikkelen. De stroom toeristen die de boot naar Schiermonnikoog neemt parkeren nu de auto en gaan direct door naar de boot. De regio wil hier meer toeristische activiteiten ontplooien door een hotel te ontwikkelen, winkels te openen en een museum. Daarnaast ligt Lauwersoog in een prachtig gebied wat ook erg veel recreanten aantrekt. Aan de noordkant ligt er werelderfgoed het Waddengebied, en aan de zuidkant Nationaal Park Lauwersoog met beiden een eigen diversiteit aan plant- en diersoorten. Een unieke plek waar ikzelf in ieder geval ieder jaar graag met vakantie kom. Nu al bezoeken jaarlijks een paar miljoen mensen de haven. Stel dat dit het dubbele kan worden door uitbreiding van het aanbod waardoor je het ook aantrekkelijk maakt voor mensen die verder weg wonen. Het is belangrijk dat de regio het ondernemerschap stimuleert, om in de krimpregio nieuwe werkgelegenheid te creëren. Dit is ook wat de VVD afdelingen in de gemeente De Marne en aangrenzend in Fryslan de gemeenten Dongeradeel en Kollumerland ten doel hebben.

Uiteraard hebben we ook nog een heerlijk vers visje gegeten en genoten van het prachtige weer. Het is er ook altijd mooi weer trouwens ;-)

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Betty de Boer