Hoe zit het nou met het stapelen van commissariaten?

Met dank overgenomen van P.F.C. (Paulus) Jansen i, gepubliceerd op maandag 20 januari 2014, 15:35.

De regelmatige lezers van deze blog zullen op de hoogte zijn van mijn verontwaardiging over de schandige financiële afkoopregeling die -inmiddels:voormalig- directeur John de Roover van corporatie Goed Wonen Twello bedisselde met zijn raad van commissarissen. Vervolgens nam ik voorzitter van de raad van commissarissen Peter Schrijver op de korrel. En vandaag vroeg ik de commissie Aedescode opheldering over de toepassing van de integriteitsregels voor leden van raden van commissarissen.

voormalig kampioen bijbanen Loek Hermans inspireerde oud-SP-kamerlid Ewout Irrgang tot een initiatiefvoorstel om het aantal commissariaten te beperken

Dat de gang van zaken rond de vergoedingen voor De Roover moreel verwerpelijk zijn lijdt wat mij betreft geen twijfel. Maar mag Schrijver naast zijn lidmaatschap van het dagelijks bestuur van een waterschap ook nog voorzitter zijn van de raden van commissarissen van twee woningcorporaties (naast wat andere nevenfuncties)? Volgens mij niet, volgens IJsseldal wonen wél.

Reden om een aantal vragen voor te leggen aan de commissie Aedescode: VH 20140120 BRF Commissie Aedescode

Afhankelijk van de antwoorden zal ik in de Kamer zo nodig met voorstellen komen om de regels voor de stapeling van commissariaten in de corporatiesector te beperken.