Werkbezoek Veolia

Met dank overgenomen van B.G. (Betty) de Boer i, gepubliceerd op donderdag 10 oktober 2013, 2:32.

Op maandag 7 oktober ben ik in Limburg op bezoek geweest bij Veolia, een transportbedrijf dat personenvervoer over de weg, het water en per rail levert.

Op de regiecentrale in Sittard werden wij onthaald met een heerlijk stuk Limburgse Vlaai en kregen wij uitleg over het bedrijf. Ook werd toegelicht op wat voor manier Veolia zich onderscheidt van andere vervoersbedrijven. Omdat Veolia in Limburg verantwoordelijk is voor verschillende vervoersmodaliteiten (trein, bus en taxivervoer) hebben zij besloten de regie binnen één centrale onder te brengen, zodat zij snel tussen de verschillende modaliteiten kunnen schakelen als er iets gebeurt. Dit leidt tot een meer flexibel openbaar vervoer systeem.

Na een uitleg in de centrale zijn we ‘op de bok’ mee geweest in een Veolia trein van Roermond naar Nijmegen. Dit kwam ons goed uit, aangezien er een kraan op het station in Eindhoven was gevallen, waardoor we Den Haag alleen via Nijmegen konden bereiken. Het is goed en leerzaam om te zien hoe het openbaar vervoer in praktijk functioneert, zodat we hier ook in debatten rekening mee kunnen houden.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Betty de Boer