Van Ria Oomen-Ruijten aan regio Venlo

Met dank overgenomen van M.G.H.C. (Ria) Oomen-Ruijten i, gepubliceerd op vrijdag 14 oktober 2011.

Op maandag 17 oktober a.s. brengt Europarlementariër mevr. Ria Oomen-Ruijten (CDA/EVP), samen met haar Duitse collega mevr. Renate Sommer (CDU/EVP), een werkbezoek aan Venlo.

Ze zullen daarbij vergezeld worden door het Christlich Demokratische Arbeitnehmerschaft (CDA) uit Noordrijn-Westfalen. De Duitse gasten willen graag de bedrijvigheid en logistieke ontwikkeling van de regio Venlo ter plekke komen bekijken. Het tweemaal behalen van de "logistieke hotspot nr. 1-status" door de Regio Venlo-Venray is bij onze oosterburen niet onopgemerkt gebleven. De gasten zullen ook in gesprek gaan met een aantal politieke vertegenwoordigers en bestuurders uit de regio, met onder hen Tweede Kamerlid Ger Koopmans en wethouder Jos Teeuwen (Venlo).

Het programma bestaat uit twee bezoeken: allereerst zal het gezelschap aangaan bij Seacon Logistics. Onderwerpen als transportveiligheid, vrij vervoer (cabotage), duurzame logistiek en vereenvoudiging van de rij- en rusttijdenregeling zullen aan de orde komen. De bezoekers zullen verder een rondleiding krijgen over het bedrijventerrein en een kijkje gaan nemen bij onder andere de rail- en bargeterminal. Het programma zal worden afgesloten met een bezoek aan het Venlose stadhuis, waar de gasten door wethouder Jos Teeuwen zullen worden ontvangen. Ook bij deze ontmoeting zal stilgestaan worden bij de logistieke groei van de regio Venlo.