Betty op bezoek bij rederij en Haven van Amsterdam

Met dank overgenomen van B.G. (Betty) de Boer i, gepubliceerd op dinsdag 16 april 2013.

Op maandag 15 april stond er samen met collega Remco Dijkstra een werkbezoek op het programma aan Amsterdam. Niet alleen werd er een uitgebreid bezoek gebracht aan het Amsterdamse havenbedrijf, ook vond er 's ochtends een overleg plaats bij rederij Spliethoff.

De ochtend begon bij Spliethoff, een van Nederlands belangrijkste rederijen in de internationale scheepvaart. Na een korte wederzijdse introductie - bij dit gedeelte van de dag werd Betty vergezeld door twee medewerkers, Remco Dijkstra en zijn medewerker sloten later aan - volgde een presentatie over het bedrijf Spliethoff. Na onder meer een filmpje waarbij op indrukwekkende wijze werd gedemonstreerd hoe Spliethoff heeft bijgedragen een de bouw van een Zuid-Koreaanse basis op Antarctica, volgde een open gesprek over de overlast van Somalische piraten voor de Nederlandse koopvaardij, en hoe daartegen opgetreden zou moeten worden. Daarbij passeerde eveneens de optie van private beveiligers de revue.

Na een rondleiding op een van de zeeschepen van Spliethoff, werd de VVD-afvaardiging opgepikt door een prachtig scheepje van het Amsterdamse Havenbedrijf, waarna een heerlijke lunch geserveerd werd. Na de lunch werd de delegatie afgezet bij het Amsterdamse Havenbedrijf, waar een presentatie volgde van Dertje Meijer, CEO van het Havenbedrijf Amsterdam. Er werd onder meer uitgebreid gesproken over de noodzaak tot moderniseren van de sluizen bij IJmuiden. Ook ging Meijer in op de zogenaamde 'Gouden Driehoek' van Amsterdam: de aanwezigheid van Schiphol - de vierde luchthaven van Europa - de Amsterdamse haven, én het historische centrum van Amsterdam, culturele trekpleister voor toeristen. Deze Gouden Driehoek is zodoende de economische motor van onze hoofdstad. De dag werd afgesloten met een rondleiding door het Amsterdamse Havengebied, waarbij uitgebreid ingegaan werd op waar de focus voor de Amsterdamse haven ligt, waar verbeterpunten zijn en wat de sterke kanten zijn. Voorts werd onder meer het artistieke plekje Ruigoord aangedaan, waar Amsterdamse kunstenaars onder de rook van de Amsterdamse haven hun ei kwijt kunnen.

Al met al een bijzonder geslaagd werkbezoek!

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Betty de Boer
 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Betty de Boer