Europees Schoolfruit voor 215.000 kinderen in NL

Met dank overgenomen van E.M.R. (Esther) de Lange i, gepubliceerd op maandag 8 april 2013.

Europees Schoolfruit voor 215.000 Nederlandse kinderen

Vanaf vandaag kunnen scholen zich weer inschrijven voor het Europees Schoolfruitprogramma. De kinderen op de scholen die meedoen aan het programma krijgen 20 weken lang gratis lekker en gezond fruit op school, en dat in bijna alle Europese landen.

De lidstaten van de Europese Unie vinden het belangrijk dat hun kinderen gezond eten, dus veel groente en fruit, om ervoor te zorgen dat kinderen gezond blijven. Door teveel snoepen en ongezond vet eten kunnen kinderen te dik worden (obesitas), waardoor ze sneller gezondheidsproblemen kunnen krijgen.

Het programma bestaat sinds 2008, toen het mede op initiatief van CDA-europarlementariër Esther de Lange werd opgericht. Voor het komende schooljaar trekt de Europese Unie 3 miljoen euro uit om kinderen op school in Nederland gratis kennis te laten maken met lekkere groenten en fruit. Dit betekent dat 215.000 Nederlandse kinderen 20 weken lang gratis groente en fruit krijgen op school.

"Ik roep alle kinderen van Nederland op om vandaag naar hun juffen en meesters te stappen om te vragen of hun school ook mee doet", aldus Esther de Lange.

Scholen kunnen zich aanmelden via www.euschoolfruit.nl

Meer informatie over het schoolfruitprogramma:

http://ec.europa.eu/agriculture/newsroom/111_en.htm

 
schoolfruit
Bron: Blog Esther de Lange