Vragen over bericht Jumbo verstuurt 3-procentsbrief aan leveranciers huismerk

Met dank overgenomen van W.J.H. (Helma) Lodders i, gepubliceerd op woensdag 20 maart 2013.

Schriftelijke vragen van de leden De Liefde en Lodders (VVD) aan de minister en staatssecretaris van Economische Zaken over Jumbo verstuurt 3-procentsbrief aan leveranciers huismerk

  • Kent u het bericht “Jumbo verstuurt 3- procentsbrief aan leveranciers huismerk? 1)
  • Wat vindt u ervan dat de Amerikaanse specialist Daymon 3% korting eenzijdig op wil leggen aan zijn leveranciers van Jumbo? Welke rol kunt u in deze kwestie spelen?
  • Hoe beoordeelt u dit in het licht van de gedragscode waaraan u momenteel met de ketenpartijen werkt? Welke gevolgen kan deze ontwikkeling hebben voor de totstandkoming van de gedragscode?
  • Hoe beoordeelt u deze ontwikkeling in het licht van de motie Graus (Kst. 33400-XIII nr. 127) om tot een eerlijker verdienmodel te komen voor boeren, tuinders en vissers? Kunt u aangeven hoe het staat met de uitvoering van deze motie?
  • Kunt u aangeven hoe deze ontwikkeling zich verhoudt met de motie Dijkgraaf (Kst. 33400-XIII nr. 99) waarin de regering wordt verzocht beleidsregels op te stellen voor de NMa? Kunt u aangeven hoe het staat met de uitvoering van deze motie?