Preek van de Leek

Met dank overgenomen van M. (Mohammed) Mohandis i, gepubliceerd op zondag 10 maart 2013.

10 maart 2013

Mohammed Mohandis op de kansel. Op zondag 10 maart houdt Mohammed Mohandis (1985) zijn lekenpreek in de St Joostkapel. Vanuit zijn persoonlijke bevlogenheid zal hij deze dienst invullen. Mohammed Mohandis is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Hij was voorzitter van de Jonge Socialisten en lid van de gemeenteraad in Gouda. De Goudse Preek van de Leek is een initiatief van de Federatie van doopsgezinden, remonstranten en vrijzinnige protestanten.

Voor de Goudse Preek van de Leek betreden bekende Gouwenaars -uit de wereld van kunst en cultuur, politiek, sport of het bedrijfsleven- de preekstoel. Binnen het format van een kerkdienst preken ze over wat hen inspireert. Eerdere prekers waren museumdirecteur Gerard de Kleijn en mezzosopraan Tania Kross.

Iedereen is van harte welkom, de Goudse Preek van de Leek begint om 16.00 uur in de St. Joostkapel (Lage Gouwe 134). Net als bij een normale kerkdienst is reserveren niet mogelijk. Op facebook.com/goudsepreekvandeleek is meer informatie te vinden.