Habbo goes Tweede Kamer

Met dank overgenomen van M. (Mohammed) Mohandis i, gepubliceerd op maandag 21 januari 2013, 8:58.

Een virtueel kijkje in de Tweede Kamer op Habbo Hotel

Van 8 t/m 30 november opent Coolpolitics weer haar deuren van het enige echte Habbo Parlement; ons virtuele platform binnen Habbo Hotel. Heel november staat het Habbo Parlement in het teken van de Tweede Kamer: Habbo goes Tweede Kamer! Samen met de Habbo’s gaan we deze keer langs de belangrijkste plekken en personen op het Haagse Binnenhof, komen we erachter hoe je van een plan een wet maakt, en vinden we uit hoe je nou minister-president kunt worden.

We nemen we een kijkje in de keuken van de Nederlandse volksvertegenwoordiging. Van de minister van Onderwijs naar de minister van Financiën, en van het torentje van de MP naar een EU-top in Brussel. Welke Habbo doorloopt de Quest geheel foutloos en wint een Coolpolitics Trofee voor in zijn eigen Habbo kamer?

Natuurlijk zijn er ook weer drie VIP-debatten met experts en politici, zoals Jan Marijnissen op 14 november en de jongste kamerleden Mohammed Mohandis (PvdA) en Manja Smits (SP) op woensdag 21 november. Hier kunnen Habbo’s hun vragen en stellingen afvuren, onze VIP’s aan de tand voelen of een oplossing voor een maatschappelijk probleem aandragen. Habbo’s en VIP’s gaan met elkaar in debat over onderwerpen als ‘Hoe word ik politicus?’, ‘Wat is het verschil tussen de Eerste- en Tweede Kamer’, en ‘Zijn politici wel geloofwaardig?’. De debatten worden net als voorgaande jaren, gepresenteerd door onze enige echte Farid Tabarki en vinden plaats op woensdag 14, 21 en 28 november om 16.00 uur.

Bekijk HIER de nabeschouwig.