CDA Europa Manifest

Met dank overgenomen van C.M. (Corien) Wortmann-Kool i, gepubliceerd op vrijdag 16 november 2012, 2:49.

Binnen het CDA wordt er actief nagedacht over de koers en toekomst van de Europese Unie. Tastbaar resultaat hiervan is het concept CDA Europa Manifest.

Na de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2009 concludeerde het CDA dat een verkiezingscampagne veel te kort is voor een goed Europadebat met de leden en de kiezers. Er is toen besloten om in de partij een permanente discussie over Europa uit te rollen met als eerste ijkpunt de Europese verkiezingen in 2014.

De nieuwe Werkgroep Europa onder de Commissie Buitenland heeft op zich genomen die discussie op te zetten. Sinds begin 2011 werd een reeks bijeenkomsten georganiseerd door het hele land. Waar nodig werden provinciale Europacommissies opgericht of gereactiveerd. Ad hoc groepen maakten discussiestukken over belangrijke Europese thema’s en werd er een virtueel CDA Europanetwerk werd eveneens om die reden opgezet. Resultaat van all deze discussies en bijeenkomsten is het CDA Europa Manifest.

Ik ben erg benieuwd naar uw mening en wil u daarom ook vragen om uw suggesties, opmerkingen of toevoegingen voor 15 december te e-mailen naar: corien.wortmann@ep.europa.eu.

klik hier voor het CDA Europa Manifest