Vragen over het bericht dat de staatssecretaris niet ambitieus is voor jonge ondernemers

Met dank overgenomen van W.J.H. (Helma) Lodders i, gepubliceerd op maandag 29 oktober 2012.

Vragen van het lid Lodders (VVD) aan de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie over het bericht dat de staatssecretaris niet ambitieus is voor jonge ondernemers (ingezonden 26 oktober 2012)

  • Bent u bekend met het bericht “Bleker niet ambitieus voor jonge ondernemers”? 1)
  • Herkent u zich in de reactie van de agrarische jongeren dat u tijdens de Europese Landbouwraad op 22 oktober jl. nauwelijks de ambitie had om u in te zetten voor een succesvolle bedrijfsovername door jonge boeren? Zo nee, waarom niet?
  • Deelt u de mening dat de maatregel voor jonge boeren in de eerste pijler van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid zou moeten worden geregeld? Zo ja, waarom hebt u dan tijdens de Landbouwraad gezegd dat het Nederland niet uitmaakt of steun voor jonge boeren via de eerste of tweede pijler gaat?
  • Deelt u de opvatting dat bedrijfsovername steeds minder vanzelfsprekend is en dat een langdurige regeling voor bedrijfsregeling in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid via de eerste pijler noodzakelijk is, aangezien de maatregelen voor jonge boeren in de tweede pijler vooral gericht zijn op specifieke investeringen? Zo nee, waarom niet? 2)
  • 1) 
    http://www.boerenbusiness.nl/nieuws/algemeen/item/10811285/Bleker-niet-ambitieus-voor-jonge-ondernemers
  • 2) 
    "Geen opvolger op tweederde bedrijven", Boerderij Vandaag, 12 oktober 2012