André Kuipers naar Europees Parlement

Met dank overgenomen van E.M.R. (Esther) de Lange i, gepubliceerd op woensdag 3 oktober 2012.

Op 18 oktober komt astronaut André Kuipers naar Brussel. Op uitnodiging van onder anderen Esther de Lange (CDA) komt hij samen met acteurs uit de Star Trek films naar het Europees Parlement voor de conferentie "Science Rules!". Dit evenement wordt georganiseerd door EU40, een groep jonge Europarlementariërs, waarvan De Lange bestuurslid is.

De Lange: "Deze conferentie is bedoeld om jeugd in aanraking te laten komen met technologie en ze daarvoor te interesseren. Ik ben dan ook zeer verheugd en vereerd dat onze astronaut André Kuipers, op wie niet alleen Nederland maar heel Europa trots is, samen met acteurs van Star Trek hiervoor naar het Europees Parlement komen. Astronauten en de films van Star Trek zijn een inspiratiebron voor menigeen en veel mensen zijn hierdoor in aanraking gekomen met technologie en wetenschap. Ik ga zorgen dat ook middelbare scholieren van het Northgo College uit Noordwijk hierbij kunnen zijn, want ik wil dat de jeugd goed vertegenwoordigd is. Nederland, en Europa, heeft een grote behoefte aan jongeren die voor technische studies kiezen." Wetenschap en technologie zijn essentieel voor technologische vooruitgang en de jonge parlementariërs van EU40 willen zich actief in deze discussie mengen.

De conferentie vindt plaats van 16.00-18.00 uur in het Europees Parlement en zal de vorm hebben van een interactieve discussie over Star Trek, positieve rolmodellen en het inspireren van jongeren. André Kuipers zal spreken samen met Professor Anne Glover, hoofdwetenschapper van de Europese Commissie en Frank de Winne, voormalig gezagvoerder van het Internationale Ruimtestation ISS, nu hoofd van het Europese Astronautencentrum.

Na afloop is er een persconferentie in het perscentrum van het Europees Parlement met een vertegenwoordiger van het Europese Ruimteagentschap ESA, Professor Anne Glover, Esther de Lange en andere leden van EU40.

Bron foto: European Space Agency (ESA)