Onderzoek rechtsbescherming woonbootbewoners

Met dank overgenomen van P.F.C. (Paulus) Jansen i, gepubliceerd op maandag 24 september 2012, 16:33.

Minister Spies heeft zojuist mijn schriftelijke vragen over het onderzoek naar de verbetering van de rechtsbescherming van woonbootbewoners beantwoord. Het is de bekende combinatie van een lach en een traan.

De Lach: Spies geeft helderheid over de onderzoeksvragen. De belangrijkste: Het in kaart brengen van de mogelijkheid/mogelijkheden om de rechtsbescherming van woonbootbewoners ten aanzien van de ligplaats te verbeteren, waarbij ondermeer gekeken wordt naar de huurregelgeving voor woonruimte, naar de regelgeving voor erfpacht en naar bestuursrechtelijke bescherming. Ook positief is dat de organisatie van woonbootbewoners kan deelnemen in de begeleidingscommissie.

De traan: Spies ontkent enig verband tussen haar onderzoek en de actie van het RVOB die nu al bezig is om de huren van ligplaatsen zwaar te verhogen. Dat is onlogisch omdat straks zou kunnen blijken dat de nu door RVOB doorgevoerde verhoging van de ligplaatshuren strijdig is met een fatsoenlijke rechtsbescherming. In dat geval heeft de opvolger van Frans Weekers een probleem!

Lees hier de antwoorden: VH 20120924 ANTW rechtsbescherming woonbootbewoners