De beste wensen voor 2012

Met dank overgenomen van M. (Mohammed) Mohandis i, gepubliceerd op woensdag 12 september 2012, 13:24.

Graag wens ik iedereen het beste voor komend jaar. Vooral veel geluk, liefde en gezondheid toegewenst. Graag nodig ik iedereen uit om naar de nieuwjaarsreceptie te komen van de gemeente Gouda. Zaterdag 14 januari in het Goudse stadhuis.

In Gouda was het behalve op bepaalde plekken overwegend rustig tijdens het nieuwjaarsfeest, zo sprak ik agenten in de Goudse Wijk Kort-Haalem die dat ook aangaven. In Oosterwei heeft de ME net geen charges uitgevoerd, maar konden de meeste raddraaiers worden opgepakt. De daders effectief straffen, wangedrag wordt niet getolereerd. Ook in Gouda waren ongekende knallen te horen, dit zijn geen astronaut-rotjes die te koop zijn in vuurwerkwinkels. Helaas was er in Gouda ook illegaal (knal)vuurwerk in omloop. Gelukkig is er in Nederland snel gestraft na diverse incidenten, sommigen moesten al maandag bij de rechter verschijnen. Het ongeorganiseerd vuurwerk afsteken is nogal rommelig en niet altijd leuk om van te genieten. Op oudejaarsdag waren jongeren al vroeg actief om al het ingekochte snel af te steken.

Economisch gezien zal 2012 geen makkelijk jaar worden, het kabinet en gemeenten hebben een behoorlijke bezuinigingsopgave. Daarnaast zal iedereen en vooral gezinnen met kinderen het financieel merken na de eerste maand van 2012. En dan heb ik het nog niet over de eventuele effecten van extra rijksbezuinigingen die dit jaar gaan plaatsvinden en de haperende Europese economie.

Het wordt geen makkelijk jaar, maar laten we er het beste van maken.