De politieke statements i.p.v. een goed debat

Met dank overgenomen van M. (Mohammed) Mohandis i, gepubliceerd op woensdag 12 september 2012, 13:24.

Als Koningin Beatrix een hoofddoek draagt tijdens een staatsbezoek wordt het groot nieuws. De reacties op deze symbolische actie van ons staatshoofd laat zien hoe diep Nederland is gezonken in het zogenaamde “integratiedebat”. Het gevoel van onbehagen en vervreemding is bij een deel van Nederland nou eenmaal aanwezig, dat wisten we al. Ieder weldenkend mens ziet dat het debat wordt gedomineerd door de middelmaat en hele intelligente telegraaf- reaguurders. Een intellectueel debat is er niet en wat er nog was lijkt doodgeslagen door Jij-bak liners zonder enige onderbouwing. De feiten doen er niet toe en verdachtmakingen en het wegzetten van groepen of partijen is de norm geworden. Nederland, een land waarin iedereen vrij staat te zeggen en te doen wat hij of zij wil zeggen of doen en het liefst met een beetje fatsoen, maar ook dat is ver te zoeken. Tenzij je datgene doet wat strafbaar is en daar hebben we een rechtstaat voor, lijkt me logisch. Ware het niet dat er de laatste tijd veel wantrouwen is over onze rechtspraak, want ja al die D66 rechters…

Toch lijkt dit debat steeds te gaan over zaken die hier al zijn en niet meer zullen verdwijnen. Waarom niet werken aan een Nederland waar duidelijke grenzen worden gesteld en perspectief wordt geboden aan iedereen die mee wil doen. Vooral het perspectief bieden wordt weggezet als links en soft terwijl juist dit, een belangrijke succes-motor is geweest voor velen die we als Nederlander hebben geclaimd. Het verlangen naar het Nederland van vroeger is kul, maar als we blijven hangen in dit verkrampte “integratiedebat” komen we geen stap verder. Het niveau van een tweetje schijten is tekenend voor de hufterigheid die zich eigen heeft gemaakt in het politieke establishment. Het zogenaamde integratiedebat heeft zich grotendeels verplaats op internetfora, waar niet gediscussieerd wordt, maar eerder ordinaire verdachtmakingen en scheldkanonnades.

Zolang anti PVV’ers, de PVV uitmaken voor fascistisch en PVV- aanhangers op hun beurt alle moslims het liefst zien vertrekken, omdat ze moslim zijn dus gevaarlijk, zullen we maatschappelijk dieper dalen met alle gevolgen van dien.