Gouds Politiek Café: Hoe verandert straks de AWBZ-begeleiding?

Met dank overgenomen van M. (Mohammed) Mohandis i, gepubliceerd op vrijdag 11 mei 2012.

Het Politiek Café op vrijdag 11 mei 2012 staat in het teken van: Hoe verandert straks de AWBZ-begeleiding?

Straks wordt de gemeente verantwoordelijk voor de extramurale AWBZ-begeleiding. Wat betekent dat voor al die Gouwenaars die hiervan gebruik maken? Hebben zij straks nog wel recht op hun dagbegeleiding? Dat uurtje hulp bij de administratie die ze zelf vanwege hun beperking niet kunnen doen? Kan een autistisch kind straks nog af en toe een weekend naar een logeerhuis om het gezin te ontlasten? Wat betekenen de veranderingen voor mensen die werken in deze zorg? Hoe moet de politiek het regelen, en waar moeten zeker op letten?

In dit politiek café dat PvdA en GroenLinks samen organiseren staat u zelf centraal. Hebt u als cliënt of mantelzorger, of als professional te maken met de AWBZ-begeleiding? Vertel ons wat u belangrijk vindt, waar de lokale politiek rekening mee moet houden en hoe we het bestaande systeem beter kunnen maken.

Discussieleider: Marjan Arenoe, raadslid PvdA, Gouda Locatie: Café het Goudse Glas, Lange Tiendeweg 2 2801 KH Gouda Hoe laat? U bent vrijdag 11 mei 2012 van harte welkom vanaf 19.30, het Politiek Café begint om 20:00 uur en duurt tot 21:30 u