Vragen over te hoge eisen aan Natura 2000 in Overijssel

Met dank overgenomen van W.J.H. (Helma) Lodders i, gepubliceerd op dinsdag 4 september 2012.

Schriftelijke vragen van het lid Lodders (VVD) aan de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie over de te hoge eisen aan Natura 2000 in Overijssel

  • Bent u bekend met het rapport “Natura 2000-gebieden Overijssel, doelstellingen getoetst”, uitgevoerd door Stichting Instituut Quatro in opdracht van de VVD Overijssel? 1)
  • Deelt u de conclusies van het rapport dat er grote verschillen zijn tussen de doelen opgesteld in de aanwijzingsbesluiten en de opgenomen doelen in de Standaard Data Formulieren (SDF) voor de Natura 2000-gebieden in Overijssel? Zo nee, waarom niet?
  • Kunt u aangeven of er ook verschillen bestaan tussen de aanwijzingsbesluiten en Standaard Data Formulieren voor Natura 2000-gebieden in andere provincies in Nederland? Zo ja, bent u bereid de doelen in zowel de definitieve als concept aanwijzingsbesluiten in overeenstemming te brengen met de opgenomen doelen in de Standaard Data Formulieren zodat alle complementaire doelen zullen worden geschrapt?
  • Deelt u de mening dat niet moet worden overgegaan tot het definitief aanwijzen van Natura 2000-gebieden zolang er nog complementaire- en extra doelen zijn opgenomen in het aanwijzingsbesluiten? Zo nee, waarom niet?
  • 1) 
    RTV Oost 31 augustus