Nog steeds vragen over noodhulp aan Griekenland

Met dank overgenomen van V.A. (Ed) Groot i, gepubliceerd op dinsdag 26 juli 2011.

Nog steeds vragen over noodhulp aan Griekenland

Foto Flickr /pguilliatt

De PvdA wil goed op een rijtje hebben wat de gevolgen zijn van de Europese steun aan Griekenland voor de belastingbetaler in Nederland. Daarover mag geen onduidelijkheid bestaan. De premier heeft voor veel verwarring gezorgd en de suggestie gewekt dat hij niet begreep wat er tijdens de Eurotop op 21 juli is afgesproken. De brief van de minister van Financiën probeert duidelijkheid te scheppen en de afspraken van de mist te ontdoen. Maar er blijven veel vragen over.

Met veel zekerheid presenteerde Rutte de cijfers en nu blijken deze toch anders te zijn. De Nederlandse belastingbetaler en de volksvertegenwoordiging zijn in eerste instantie dus verkeerd geïnformeerd.

De PvdA wil in augustus een debat met de premier en de minister over de afspraken die de Eurolanden in Brussel hebben gemaakt, over de cijfers en over de laatste stand van zaken in Europa. Of Rutte heeft de cijfers mooier gepresenteerd dan ze in werkelijkheid zijn, of hij was niet goed op de hoogte. Dat schept geen vertrouwen voor de toekomst.